Το θρίλερ ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου της 117 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε πρώτη φάση στην Πολιτική Αεροπορία ώστε να ταυτοποιηθεί το ελικόπτερο και το σχέδιο πτήσης του.


Ο έλεγχος έβγαλε... λαβράκι, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το Λουτράκι, ενώ ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας Αλβανός υπήκοος.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης- Αλβανός ο «εργοδότης» τους – Συνελήφθησαν και ανακρίνονται

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, με την εμπλοκή ενός Γερμανού και ενός Γάλλου υπηκόου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το απόγευμα, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με την ανάληψη δράσης πρακτόρων που λειτουργούν για λογαριασμό τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. 

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, το οποίο εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Σχεδόν αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αφενός να ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αφετέρου να επιβεβαιωθεί εάν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και σε ποια διαδρομή αφορούσε.

Έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του εν λόγω ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι.
Παράλληλα, την περιέργεια των Αρχών κίνησε ένα ακόμη στοιχείο, αφού ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας… Αλβανός υπήκοος.

Αμέσως στήθηκε σχετική επιχείρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρέθηκε και το ίδιο το ελικόπτερο. Με βάση τον σχετικό έλεγχο που ακολούθησε, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ύπαρξη πάνω σε αυτό αρκετών καταγραφικών συσκευών, όπως κάμερες  υψηλής Τεχνολογίας .

Πηγή: Protothema.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός έλεγχος, από τις αστυνομικές αρχές, στις συσκευές που έφερε το ελικόπτερο, συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου και αυτό φυλάσσεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία,  αν και οι δύο χειριστές κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία, ωστόσο αφέθηκαν λίγο αργότερα  ελεύθεροι το ίδιο απόγευμα …


Αυτεπάγγελτη δίωξη ασκήθηκε εναντίον των δύο ανδρών που επέβαιναν σε ελικόπτερο της κοινοπραξίας που πραγματοποιεί έργα στην Ολυμπία Οδό… καθώς την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή έγιναν αντιληπτοί ενώ έπαιρναν αεροφωτογραφίες από τον Πύργο Ελέγχου στη βάση του Αράξου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας οι φωτογραφίες δεν περιλαμβάνουν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


Όπως διευκρινίζεται, η δίωξη ασκήθηκε όχι λόγω των φωτογραφιών που ελήφθησαν, αλλά διότι για τις αεροφωτογραφήσεις απαιτείται άδεια από το ΓΕΕΘΑ. Και οι δύο επιβάτες του ελικοπτέρου έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

πηγή: veteranos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger