Ο επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ συνέστησαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην αποσύρει άμεσα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, καθώς η κίνηση αυτή αντίκειται στα εθνικά συμφέροντα, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία «πολύ σύντομα» και θα αφήσουν άλλες χώρες «να φροντίσουν» για την επίλυση του προβλήματος.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα σχέδια απόσυρσης των Αμερικανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλείται καλά πληροφορημένους αξιωματούχους, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας την περασμένη Τρίτη ο Πομπέο και ο Ντάνφορντ συμβούλευσαν τον πρόεδρο να μην αποσυρθούν άμεσα τα στρατεύματα από τη Συρία.

Όταν ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε για τα ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ χωρίς να λαμβάνουν τίποτα για αντάλλαγμα, οι αξιωματούχοι του απάντησαν ότι η άμεση αποχώρηση θα ήταν λάθος γιατί θα επέτρεπε στη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να επιδιώξουν ελεύθερα τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανέφερε επίσης στον πρόεδρο την πιθανότητα να ανασυγκροτηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε απομονωμένες περιοχές της Συρίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση θα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Σχεδόν 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

πηγή: tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger