Έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την διαδοχή στον βρετανικό θρόνο.

Ειδικοί ασχολήθηκαν σχετικά με τον όρκο που θα δώσει ο Κάρολος κατά την ενθρόνισή του και κατέληξαν πως πρέπει να αλλάξει.

Στην ενθρόνισή της το 1953 που την είχαν παρακολουθήσει περισσότεροι από 8.000 η βασίλισσα Ελισσάβετ είχε δώσει όρκο στην εκκλησία της Σκωτίας, στον Προτεσταντισμό και στην εκκλησία της Αγγλίας. Αυτός ο όρκος αντιπροσώπευε μια περίοδο της ιστορίας που έχει τελειώσει πια.

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το θρησκευτικό αίσθημα στην χώρα.

Σήμερα ο μισός πληθυσμός δεν έχει θρήσκευμα, ενώ ο αριθμός των μη Χριστιανών έχει αυξηθεί στο 6%.

Για αυτό, η τελετή ενθρόνισης του Καρόλου πρέπει να δώσει έμφαση στην ισότητα και στην πολυπολιτισμικότητα και να αντιπροσωπεύσει την σύγχρονη Βρετανία, για αυτό πρέπει να δώσει όρκο στον λαό και όχι στον Χριστιανισμό.

Το άλλο ζήτημα που απασχολεί τον Κάρολο είναι η σύζυγός του Καμίλα την οποία παντρεύτηκε το 2005.

Πρέπει να αποφασίσει αν θα την κάνει βασίλισσα ή θα της δώσει κάποιον άλλο τίτλο.

Για αυτό πρέπει να συμβουλευθεί την κυβέρνηση.

Προς το παρόν, ο διάδοχος του θρόνου δεν φαίνεται να ενοχλείται και διασκεδάζει στις γιορτές προς τιμήν του για τα 70α γενέθλιά του.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανέβαλαν το ταξίδι του μέλιτος και έκαναν την πρώτη τους  επίσημη εμφάνιση στο πάρτυ γενεθλίων του πρίγκιπα Καρόλου στο παλάτι του Μπάκινγχαμ

Ακόμα, στο πάρτυ έδωσαν το παρών 6.000 αντιπρόσωποι από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες έχει σχέση ο Κάρολος.

πηγή: kontranews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger