Ξεκινά η τακτική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018».
Εως 9 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η τετραμερής τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise-SOFEX), με την επωνυμία “SALAMIS STORM 2018”.

Στην άσκηση, που διεξάγεται για πρώτη φορά μετά από ελληνική πρωτοβουλία και θα συντονισθεί από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχει προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων Ενόπλων Δυνάμεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Επίσης έχουν προσκληθεί και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία.

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου της στρατιωτικής
συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της άσκησης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε προηγούμενη συνάντησή του με τον ρουμάνο ομόλογο του Mihai Fifor είχε ανακοινώσει την ενσωμάτωση της Ρουμανίας στο ελληνικής «κατασκευής», τόξο σταθερότητας των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα, όπως προανήγγειλε, ο ΥΕΘΑ, η Ελλάδα θα διευρύνει την εμβέλεια προς τη Βαλκανική, των διμερών και τριμερών συνεργασιών με τις χώρες της Μέσης Ανατολής εντάσσοντας σε αυτές και τη Ρουμανία.

«Επιδιώκουμε και δημιουργούμε ένα τόξο σταθερότητας και ασφάλειας που θα ξεκινά από τα Βαλκάνια και θα εκτείνεται μέχρι τη Μέση Ανατολή και στέλνουμε ένα μήνυμα στα κράτη που προσβλέπουν στη συνεργασία και τη σταθερότητα να ενωθούν μαζί μας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας.

Ήδη συμφωνήσαμε οι διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που έχουμε με χώρες της Μέσης Ανατολής να επεκταθούν σε συνεργασία και με τη Ρουμανία.», είχε δηλώσει ο έλληνας ΥΕΘΑ.

Ο ΥΕΘΑ, εκείνη την ημέρα είχε ανακοινώσει και την συμμετοχή της Ρουμανίας στην άσκηση «SALAMIS STORM 2018» αναφέροντας: «Eλπίζω πολύ σύντομα, στις 6 Ιουνίου, να έχουμε από κοινού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών.»

πηγή:   kyklwpas


Δημοσίευση σχολίου

Blogger