Με καθυστέρηση μηνών, ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε τροπολογία σήμερα στη Βουλή για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ενόψει του δικαστηρίου της Παρασκευής στην Αδριανούπολη.

Η τροπολογία που είχε εξαγγελθεί κατατίθεται με δύο μήνες καθυστέρηση, αλλά αποτελεί ισχυρό νομικό όπλο στο αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», είπε ο κ. Καμμένος, παρά το γεγονός ότι η εξαγγελία της ρύθμισης έχει γίνει ήδη εδώ και μήνες.

Η τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, έγινε δεκτή από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής.

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου 'Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).Πηγή:  iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger