«Σοκαρίστηκαν οι Σλοβένοι το περασμένο Σαββατοκύριακο από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  που δείχνει  δεκάδες οπλισμένους άνδρες με πιστόλια και τσεκούρια να κάνουν εξάσκηση στο Μάριμπορ.



Πρόκειται για τον παραστρατιωτικό σχηματισμό της «Φρουράς της Στυρίας» [Штајерска стража] που βρίσκεται υπό την ηγεσία του γνωστού Σλοβένου  ακροδεξιού Αντρέι Σίσκο , ο οποίος ήταν  υποψήφιος για την προεδρία,  στις προηγούμενες εκλογές.


Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ και ο πρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Μίρο Τσέραρ, εξέφρασαν αμέσως την ανησυχία τους για τη δημιουργία μιας τέτοιας παραστρατιωτικής ένοπλης ομάδας.


"Ο πρόεδρος εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την ύπαρξη ενός τέτοιου ένοπλου σχηματισμού, που σύμφωνα με το ηγέτης της, Αντρέι Σίσκο, πρέπει να διατηρηθεί η τάξη και η ειρήνη στη χώρα και να διατηρηθούν  ασφαλή τα σύνορα από τους μετανάστες. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ.

Επιπρόσθετα, η υποψήφια για υπουργός Εξωτερικών στη μελλοντική κυβέρνηση,  Μαριάνα Τσάρετσα, είπε ότι η δημιουργία αυτού του σχηματισμού είναι «απολύτως απαράδεκτη» και ότι οι ένοπλες ομάδες στο Μάριμπορ  το μόνο που κάνουν είναι να ενθαρρύνουν «την ξενοφοβία και το μίσος».


«Η Σλοβενία είναι μια ασφαλής χώρα, η αστυνομία και ο στρατός κάνουν καλά τη δουλειά τους, για αυτό αναμένουμε από τους  αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση κατά των υπευθύνων», είπε ο Τσέραρ, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.



Politika


Δημοσίευση σχολίου

Blogger