Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας λοχίας και ένας δόκιμος συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην περιοχή «Πυκνό Καραγώγου» στις Φερές Έβρου. 

Και οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί ήταν εν υπηρεσία ενώ  τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο ήταν σε πλήρη εξάρτηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επρόκειτο για περίπολο πέντε στρατιωτών η οποία για άγνωστους λόγους βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Αυτοί απάντησαν με πυρά. Από ελληνικής πλευράς, απαντήθηκαν τα πυρά. Μετά από λίγο η συμπλοκή έληξε με τη αιχμαλωσία των δύο Τούρκων και την διαφυγή άλλων δύο.

To zougla επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Στρατού που προς το παρόν αρνήθηκε να σχολιάσει εκτενώς το θέμα.  

Η αμυντική ιστοσελίδα armyvoice.gr, κάνει λόγο για πυροβολισμούς και αναφέρει ότι γίνονται  διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επιστροφή του. 


Σε εκείνο το σημείο από την ελληνική πλευρά του ποταμού υπάρχει μια σειρά από καλύβες ιδιωτών. Η βλάστηση είναι πολύ πυκνή. Είναι το σημείο που έγινε η μάχη του 1986 που σκοτώθηκε ο στρατιώτης Καραγώγος και δύο Τούρκοι, ένας αξιωματικός κι ένας στρατιώτης.

Το ακριβές σημείο λέγεται το «Πυκνό του Καραγώγου», 

Μία από αυτές τις καλύβες παραχωρήθηκε πέρυσι στον Ελληνικό Στρατό.


Πηγές του υπουργείου Αμυνας μιλούν για ένα ακόμα μεθοριακό περιστατικό. 

Επιβεβαίωσαν στο euronews την κράτηση των δύο τούρκων στρατιωτικών αλλά όχι και τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης περί πυροβολισμών και τραυματισμών.

Η σύλληψή των δυο πάντως έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αναμένεται ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για το περιστατικό.


Περισσότερα σε λίγο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger