Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθούν να δημιουργήσουν, μια σύγχρονη Κιβωτό του Νώε, στην οποία θα αποθηκευτούν…..όλα τα είδη των μικροοργανισμών που ζουν επάνω αλλά και…μέσα στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες λοιπόν, η Κιβωτός θα βοηθήσει την υγεία της ανθρωπότητας, χωρίς να μπαίνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι γνωστό, ότι στην νορβηγικό αρκτική νήσο Σβάλμπαρντ, φυλάγονται χιλιάδες είδη σπόρων. Η πρωτοβουλία των Αμερικανών επιστημόνων, είναι εμπνευσμένη από αυτό το θησαυροφυλάκιο των σπόρων.

Όλα τα παραπάνω φαίνονται πολύ καλά και όμορφα αλλά είναι; Μέσα σε αυτή την σύγχρονη κιβωτό του Νώε, θα αποθηκευτούν ακόμα και οι ιοί, οι οποίοι μπορούν να προσβάλουν τους ανθρώπους.

Τι θα γίνει αν κάτι πάει στραβά και μερικοί ιοί…ξεφύγουν; Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν κάποιο διάστημα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είχε ανακοινώσει ότι είναι πολύ πιθανό να…ξέφυγαν κάποιοι ιοί από αμερικανικό ερευνητικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Επίσης, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι έχουν αναπτύξει ένα νέο βιολογικό όπλο. Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε σε παλιότερό μας άρθρο. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Διαβάζουμε στο ΑΜΕ ΜΠΕ απόσπασμα από το άρθρο του κ.Δρακόπουλου, (για την Κιβωτό που θέλουν να δημιουργήσουν οι Αμερικανοί): Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία Γκλόρια Ντομίνγκεζ-Μπέλο του Τμήματος Βιοχημείας και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση-έκκληση στο περιοδικό «Science», τονίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε μια εντεινόμενη παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία απαιτεί να απομονώσουμε και να συντηρήσουμε την ποικιλότητα των ανθρωπίνων μικροβίων που ακόμα υπάρχει.

Αυτά τα μικρόβια συν-εξελίχθηκαν με τους ανθρώπους σε μια περίοδο εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Μας βοηθούν να χωνέψουμε την τροφή, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημά μας και μας προστατεύουν από άλλα μικρόβια εισβολείς. Μέσα στις λίγες γενιές όμως, έχουμε δει μια συνταρακτική απώλεια της μικροβιακής ποικιλότητας, η οποία σχετίζεται με την αύξηση παγκοσμίως των ανοσολογικών και άλλων διαταραχών.

Οι επιστήμονες που προτείνουν την μικροβιακή «Κιβωτό του Νώε», πιστεύουν ότι κάποια μέρα στο μέλλον θα είναι δυνατό να εμποδίσουν μια ασθένεια, εισάγοντας ξανά χαμένα «καλά» μικρόβια στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να γίνει αυτό, θεωρούν αναγκαίο πρώτα να συλλέξουν μικρόβια από απομονωμένους λατινοαμερικανικούς και αφρικανικούς πληθυσμούς που έχουν διατηρήσει μεγαλύτερη μικροβιακή ποικιλότητα σε σχέση με τους σύγχρονους δυτικούς ανθρώπους. Έχει π.χ. βρεθεί ότι η μικροβιακή «πανίδα» στο έντερο του μέσου Αμερικανού είναι μόνο το ήμισυ της αντίστοιχης στο έντερο ενός σημερινού κυνηγού-συλλέκτη μιας φυλής του Αμαζονίου.

Οι επιστήμονες ζητούν να υπάρξει μια διεθνής συντονισμένη προσπάθεια για να συλλεχθούν ανθρώπινα μικρόβια από τα πέρατα της Γης και μετά να διατηρηθούν σε ένα φυλαγμένο χώρο, που θα έχει ρόλο παγκόσμιου αποθετηρίου ανθρωπίνων μικροβίων.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

science.sciencemag.org

el.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger