Βερολίνο: Διεύθυνση Κατασκοπείας και αντικατασκοπείας

Μέγαρο: Νο 74-76 



...  Ο Ναύαρχος καθισμένος στο γραφείο του παρατηρούσε για μια ακόμη φορά τις μαθηματικές εξισώσεις του, προσπαθώντας να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες πιθανότητες ήττας  του Χίτλερ στην επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Πριν αρχίσει  οποιαδήποτε  πολεμική επιχείρηση, δημιουργούσε τις αντίστοιχες μαθηματικές εξισώσεις για να διαπιστώσει  ένα όσο το δυνατόν προβλέψιμο αποτέλεσμα. Το απόκρυφο πάθος του ήταν η θεωρία των Πιθανοτήτων και η Ουράνια Μηχανική.  

 Ο πατέρας του τον προόριζε για στρατιωτική σχολή και,  επηρεασμένος από εκείνον  ακολούθησε καριέρα στο πολεμικό ναυτικό. Ενώ ονειρευόταν μικρό παιδί  να ακολουθήσει το " Δόγμα της τύχης"  του Ντε Μουάβρ και τα βήματα του διάσημου Γάλλου μαθηματικού Πιερ-Σιμόν Λαπλάς.  Παρ' όλα αυτά έκανε λαμπρή σταδιοδρομία στο Ναυτικό φθάνοντας στο βαθμό του Ναυάρχου κι έπειτα στα ανώτατα αξιώματα της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας του γερμανικού Γενικού Επιτελείου. 

Στο παρελθόν,  είχε βρεθεί πολύ κοντά στις μυστικές διαπραγματεύσεις  μεταξύ Άγγλων, Γερμανών, αλλά  και  στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, με πράκτορες της Αγγλικής ΜΙ6.  Επειδή, ως  χαρισματικός άνθρωπος λάτρευε τις μαγικές δυνάμεις του νερού,  είχε έρθει σε επαφή με  την μυστηριακή γνώση  των "Εσσαίων". 

Το γεγονός αυτό ήταν ο κύριος λόγος που τον οδήγησε να ταξιδεύει συχνά στην Ισπανία και στη Βόρεια Ινδία. Άξαφνα ο λογισμός του έτρεξε πίσω στα πρώτα χρόνια του Τρίτου Ράιχ, που ξεκίνησε ο ανελέητος διωγμός των Ρομά. 


 " Πρέπει να σταματήσει αυτή η γενοκτονία. Οι τσιγγάνοι πληρώνουν το τίμημα, μιας και κρύβουν  στη καρδιά της φυλής τους, το μυστικό της γενετικής καταγωγής των χαρισματικών  ανθρώπων", σκέφτηκε μ' ένα ανέκφραστο βλέμμα ....





".....Ο Ναύαρχος συνέχισε να είναι  βυθισμένος στις σκέψεις του, σκεφτόταν το πρόσφατο χωρισμό με την γυναίκα του και, την γελοία αιτία που του παρουσίασε, πως δήθεν το ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό την είχε κουράσει. Όμως η καρδιά του χτυπούσε δυνατά για την τσιγγάνα που γνώρισε στην Ισπανία σε μια από τις τελευταίες του αποστολές.

Εκείνη η χαρισματική τσιγγάνα τον άγγιξε ψυχικά όσο καμία άλλη γυναίκα. Στο νου του έφερε την πρώτη στιγμή που την αντίκρισε. Τότε ένιωσε πολύ περίεργα σαν να την γνώριζε πάντοτε.
Σε καθημερινή  βάση είχαν αστρική επαφή μέσω του νερού και της συμπαθητικής μαγείας. Δεν υπήρχαν αποστάσεις παρά μόνο μια βαθιά ψυχική επαφή. Πολλές φορές ένιωθε σαν έφηβος που περίμενε την κατάλληλη στιγμή για ενωθεί μαζί της.
Μέρα με την μέρα μεγάλωνε ο ερωτάς του και η εξάρτησή του. Εκείνος ζούσε ανάμεσα σε δυο κόσμους. Ο ένας ήταν ο σκληρός κόσμος των μυστικών υπηρεσιών του Γ  Ραιχ, ενώ ο άλλος ήταν ο κόσμος του έρωτας και της μαγείας. Το μόνο που πραγματικά ήθελε ήταν να δραπετεύσει μαζί της και να χαθεί για πάντα στη Βόρεια Ινδία, δίχως να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του. Ο σκληρός και άδικος πόλεμος τον είχε κουράσει ψυχικά  και σωματικά . Αυτό το αποτυχημένο και μάταιο παιχνίδι του Χίτλερ στοίχισε την καταστροφή και τον όλεθρο. Ζητούσε μια διαφυγή ακόμη κι αν το πλήρωνε με την ζωή του, δεν τον ένοιαζε πια τίποτα παρά μονάχα να είναι μαζί της....."

( Ν. ΑΡΓΥΡΙΟΥ : " Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ" )

Δημοσίευση σχολίου

Blogger