Διαμέσου των Μουσουλμανικών ροών προς τη νήσο Λέσβο, 
αλλά και προς των υπολοίπων νησιών του ανατολικού Αιγαίου, εγκαταστάθηκαν συμμορίες του ISIS.

Σύμφωνα με το pronews, αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις
διεξάγουν εμπόριο ναρκωτικών και έχουν δημιουργήσει κυκλώματα πορνείας, όπως συμβαίνει και στον καταυλισμό της Μόριας.
Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια θεωρείται ο χειρότερος στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι ζουν εδώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη μόλις για 2.500.

«Το μόνο που δείχνει να λειτουργεί εκεί είναι η εγκληματικότητα» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η DW.

Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στη Μόρια Σύροι πρόσφυγες από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Και από τότε διαπιστώνεται έξαρση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό.


Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Η Ντέιρ Εζόρ τελούσε υπό έλεγχο, τουλάχιστον η μισή πόλη, από το Ισλαμικό Κράτος και όπως γίνεται κατανοητό οι «πρόσφυγες» που ήρθαν από εκεί είναι οι ισλαμιστές με τις οικογένειές τους μόλις ο συριακός Στρατός ανακατέλαβε την πόλη μετά από 3 ολόκληρα χρόνια!

Κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών δρα, όπως όλα δείχνουν μια σπείρα σύρων προσφύγων, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Δεν διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα βία, με λοστούς και μαχαίρια, επικαλούμενη το νόμο της Σαρίας.Αυτό σημαίνει ότι εμπειροπόλεμοι και αδίστακτοι ισλαμιστές βρίσκονται στην Ελλάδα, τους έχουν δοθεί δομές από το ίδιο το κράτος να οργανωθούν και αποτελούν μέγιστη απειλή για την Εθνική Ασφάλεια.

Έχουν δομές με τις οποίες νιώθουν και είναι ασφαλείς από κάθε έξωθεν κρατική επέμβαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο απεσταλμένων δημοσιογράφων της DW στη Λέσβο, της Μαριέλ Μίλερ και του Μπασίρ Αμρούν, το οποίο μεταδόθηκε από την τηλεόραση της DW δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλαμικό Κράτος.

Γεγονός πάντως είναι ότι στη Μόρια τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα, αλλά και ότι κύκλοι γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους! 

Άγνωστο είναι ωστόσο πόσο καλά οργανωμένα είναι τα εν λόγω μέλη. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ορισμένοι ισλαμιστές έχουν ήδη εγκαταλείψει την Λέσβο και βρίσκονται πλέον στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στη συνέχεια στην δυτική Ευρώπη.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle περιγράφει ένα κλίμα βίας και εγκληματικότητας, το οποίο οι ελληνικές αρχές είτε δεν γνωρίζουν, είτε αγνοούν. Όπως ισχυρίζονται οι δύο απεσταλμένοι της DW στη Μόρια παρά το αίτημά τους το ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έδωσε συνέντευξη επικαλούμενο φόρτο εργασίας των συνεργατών του, ενώ όμοια έπραξε και η αστυνομία.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger