Σε δήλωσή του,  ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι χθες έπαψε να υφίσταται το αλβανικό κράτος στην επικράτεια της Αλβανίας και ζήτησε επειγόντως τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.


«Έχουμε σιγήσει μέχρι στιγμής προσπαθώντας να σεβαστούμε τον κώδικα των νεκρών. Είμαστε σιωπηλοί όλες αυτές τις ημέρες στην κακή χρήση που έχει γίνει σε μια πράξη τρομοκρατίας που τιμωρείται από την αστυνομία της κάθε χώρας του κόσμου και ενός ανθρώπου που χρησιμοποιείται ακόμη και με το θάνατό του.


»Το έχουμε πει εδώ και χρόνια, το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που ήταν εισβολείς στην Αλβανία θα γίνει το ιστορικό τους νεκροταφείο και θα καταστεί τόπος προσκυνήματος και συμβάντων σημείου εκκίνησης για εδαφικές διεκδικήσεις της Βορείου Ηπείρου».


Ο Ιντρίζι αναφέρει ότι ενοχλήθηκε από την απουσία του αλβανικού κράτους «όταν είδαμε την εμφάνιση των εκκλήσεων των εθνικιστών για την Βόρεια Ήπειρο: «Τσεκούρι και φωτιά στα αλβανικά σκυλιά» και «Το αίμα μας καλεί να κάψουμε Αλβανούς, η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική».


Οι ρατσιστικές κλήσεις συνοδεύθηκαν από βίαιες ενέργειες εναντίον Αλβανών δημοσιογράφων καθώς και με την παρεμπόδιση στις εθνικές οδούς. 

Ντροπή σε εκείνους τους βουλευτές της Αλβανίας και της Ελλάδας που πήγαν να τιμήσουν έναν τρομοκράτη.


 « Στις κραυγές εκείνων που τόλμησαν χθες να αποκαλούν Βόρεια Ήπειρο, σήμερα θα απαντήσουμε: υπάρχει μόνο μία Ήπειρος και ο Πύρρος της Ηπείρου, και η αρχαία επαρχία της τσαμουριάς (…).


» Το Κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας και η Πατριωτική Ένωση Τσαμουριάς απαιτούν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και να θέσει σε επιφυλακή επειγόντως τα θεσμικά όργανα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Ασφάλειας, το Στρατό, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, για τα γεγονότα αυτά αλλά και για τη μυστική χρηματοδότηση μέρους των ΜΜΕ και ΜΚΟ καθώς και επιχειρήσεων.



πηγή: echedoros-a.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger