Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έχει υπογράψει νομοσχέδιο που θα ενισχύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σε συνεργασία πάντα με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

"Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο HR 672  για την καταπολέμηση του ευρωπαϊκού αντισημιτισμού το 2017 ", όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Η αίσθηση του Κογκρέσου  είναι πως το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στο να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ευρωπαϊκών εβραϊκών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των συναγωγών και, να ζητηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει τις προσπάθειες αυτές των ΗΠΑ για να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών προς την καταπολέμηση αντισημιτικών περιστατικών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει εγκαινιάσει κυβερνητικό ιστότοπο που θα διευκολύνει τους αστυνομικούς και τα μέλη της κοινότητας να αναφέρουν εγκλήματα μίσους.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger