Δεν είναι ακριβώς η Ρωσία γενικώς και αορίστως. Είναι η Ρωσοεβραϊκή Μαφία ο ξένος παράγων με τον οποίο συνεργάζεται και από τον οποίο στηρίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Το 1984, η μαφιόζικη ρωσοεβραϊκή φαμίλια Μπόγκατιν (Bogatin) έκανε μια μεγάλη συμφωνία (“deal”) με τον Μάικλ Φρανζίς (Michael Franzese), ηγετικό παράγοντα της ιταλικής μαφίας. Συμφώνησαν, συγκεκριμένα, το εξής: η φαμίλια Κολόμπο (Colombo) θα κέρδιζε το 75% των χρημάτων που θα έβγαιναν από τις δραστηριότητες της φαμίλιας Μπόγκατιν και η φαμίλια Μπόγκατιν θα κρατούσε το 25%, επειδή η φαμίλια Κολόμπο θα εξασφάλιζε στη ρωσοεβραϊκή φαμίλια Μπόγκατιν την απρόσκοπτη λειτουργία των ανόμων επιχειρήσεών της στην Αμερική (από σταθμούς ενέργειας μέχρι λαθρεμπόρια). 

Έτσι εκκίνησε η συγχώνευση μεταξύ της ρωσοεβραϊκής μαφίας με την ιταλική μαφία στη Νέα Υόρκη. Τα κέρδη ήταν εξ αρχής τεράστια: άρχισαν να κερδίζουν 5 με 8 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα (εβδομαδιαίο κέρδος), και σύντομα τα κέρδη τους ανήλθαν περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Από αυτά, το 25% ανήκε στον Ντέιβιντ Μπόγκατιν και την ομάδα του. 

Έτσι, σύντομα, ο Μπόγκατιν έπρεπε να βρει ένα καλό «πλυντήριο» μαύρου χρήματος για να ξεπλένει τα τεράστια κέρδη του, ώστε να μπορεί μετά να τα βάζει μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, το 1984, ο Ρωσοεβραίος μεγαλομαφιόζος Ντέιβιντ Μπόγκατιν σύναψε μια συμφωνία με τον μεγαλοεργολάβο-μεγαλοκατασκευαστή Ντόναλντ Τραμπ (στο πλαίσιο προσωπικών συναντήσεών τους), ώστε ο Μπόγκατιν να ξεπλένει μέρος των ανόμων μέσω επενδύσεων στην αγορά ακινήτων μέσω των εταιρειών του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Μπόγκατιν εκκίνησε τη συνεργασία με την αγορά πέντε διαμερισμάτων στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η προσωπική κατοικία του Τραμπ. Έτσι, ο Τραμπ έγινε ο εξυπηρετητής του μαφιόζικου δικτύου Μπόγκατιν, δεχόμενος να συναλλάσσεται με εταιρείες-κελύφη του Μπόγκατιν, που πλήρωναν τοις μετρητοίς ώστε να παρακάμπτεται το «πόθεν έσχες» του Μπόγκατιν και να ξεπλένεται το μαύρο χρήμα του Μπόγκατιν μέσω της αγοράς ακινήτων. 

Αυτού του είδους τις συνεργασίες, χωρίς τα παρασκήνιά τους, τις ομολογεί ο ίδιος ο Τραμπ στο βιβλίο του με τίτλο «The Art of the Deal,» το οποίο συνέγραψε και εξέδωσε με ακραίο ναρκισσισμό χρόνια πριν, όταν ήταν μόνο ένας επιχειρηματίας…

Στη συνέχεια, όμως, βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια Ρώσων ολιγαρχών, κυρίως συνδεδεμένων με τη ρωσοεβραϊκή μαφία, ξεπλένονται μέσω ανωνύμων συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, τόσο μέσω του επιχειρηματικού ομίλου Τραμπ όσο και μέσω άλλων παρομοίων δραστηριοτήτων επιχειρηματιών.

πηγή:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Και μας, μας κανάκεψε πάλι (τους ομογενείς εκεί δηλ.), χθες προχθές και ... τίποτε άλλο Χα χ (Τραμπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μας εδώ, σίγουρα τίποτα. (Μέχρι τώρα τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή