Η CIA απελευθέρωσε στο κοινό σχεδόν 800 χιλιάδες αρχεία που αποχαρακτηρίστηκαν. 

Η μαζική δημοσίευση των εγγράφων που προσκομίστηκαν μετά από δύο χρόνια αγώνα από τη CIA για να κρατήσει τις πληροφορίες στο σκοτάδι, αλλά τελικά η μάχη κερδήθηκε και τα έγγραφα παρουσιάστηκαν  online από την ιστοσελίδα  MuckRock.

Τα αρχεία αποτελούνται από 13 εκατομμύρια σελίδες και παρέχουν εκθέσεις σχετικά με όλες τις θεάσεις UFO και ψυχολογικά τεστ.
Τα έγγραφα παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ρόλο της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, του Κορεατικού πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου.
Αυτά τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ένα έντονο ενδιαφέρον για να αποκαλύψει αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες. 

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης μια εξαντλητική επιστημονική έρευνα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το πρόγραμμα "Star Gate", μια μυστική και αμφιλεγόμενη μονάδα του στρατού της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν πληροφορίες για ιπτάμενους δίσκους, καθώς και έρευνα για υπερφυσικές δυνάμεις στην εγχώρια κλίμακα.
Η κυβέρνηση συνεργάστηκε με το διάσημο μέντιουμ Uri Geller το 1973, ο Geller μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ το 1972, ως μέρος του προγράμματος «Stargate», όπου εξετάστηκαν δήθεν οι ψυχικές ικανότητες του.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger