Η υπόθεση των περίεργων καπακιών με τα περίεργα σύμβολα στους δρόμους της Αθήνας και πολλών άλλων ελληνικών είναι πλέον ευρύτερα γνωστή.

Για την ιστορία του θέματος, η πρώτη έμμεση νύξη γι αυτά έγινε το 1993 στο βιβλίο του Γιώργου Μπαλάνου : Η Σκιά του Κθούλου. 

Δυο χρόνια αργότερα, στην τηλεοπτική εκπομπή Τα Μυστήρια της Ελλάδας, που παρουσίαζε ο Γ. Μπαλάνος, τα μυστηριώδη καπάκια φιγούραραν και στο «γυαλί». Έκτοτε το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό και πολλά γράφτηκαν, ειπώθηκαν και συζητήθηκαν χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της έρευνας.



Το κύριο μυστηριώδες σύμβολο των καπακιών είναι το πασίγνωστο πεντάκτινο αστέρι (πεντάλφα), παμπάλαιο μαγικό σύμβολο για τα παρακλάδια αυτού μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε πολλά βιβλία και άλλες πηγές. Τα εν λόγω καπάκια  είναι αρκετά παλιά, αλλά περνούσαν απαρατήρητα, ακόμα και από τους ανθρώπους του χώρου της έρευνας.


Ποιο είναι το νόημα τελικά των μυστηριωδών σχημάτων που εμφανίζονται σε διαφόρων ειδών μεταλλικά καπάκια ανά την Ελλάδα; 

Πεντάλφες, διάφορα άλλα περίεργα σύμβολα κάνουν την εμφάνισή τους παντού! 

Το μυστήριο των μεταλλικών καπακιών φρεατίων, δεν είναι και τόσο μυστήριο. Γιατί οι κατασκευαστές έχουν όνομα και επίθετο: 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger