Σύμφωνα με το cretalive.gr ακόμα δεν έχουν παραδώσει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περίπου 50 εκλογικούς σάκους στο Ηράκλειο!


Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι θα παραλαμβάνουν μέχρι αύριο στο Πρωτοδικείο και άρα αναμένεται μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας ελέγχου της σταυροδοσίας.

Εν ολίγοις, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι σάκοι ουσιαστικά ... "αγνοούνται".

Εκτεταμένο ρεπορτάζ από το crashonline.gr δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας ελέγχου της σταυροδοσίας αναμένεται στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έχουν παραδώσει ακόμα περίπου 20 εκλογικούς σάκους.

Η επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων ή και νεαρών δικηγόρων που δεν γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία, προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντα δικαστικών αντιπροσώπων, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής 26 Μαΐου, προκάλεσε απίστευτες καταστάσεις, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Τρίτη πρωί, και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου τουλάχιστον 20 εκλογικοί σάκοι, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αλλά και της σταυροδοσίας.
Όπως εκτιμάται και οι τελευταίοι 30 περίπου σάκοι θα παραδοθούν μέχρι το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο, ενώ πριν από λίγο παραδόθηκαν ακόμα μερικοί, από τους συνολικά 50 που… αγνοούνταν μέχρι πριν λίγες ώρες.

Απομένουν 6 εκλογικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου, για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, με την ενσωμάτωση να έχει «κολλήσει» στο 97,72%, γεγονός που καθυστερεί το τελικό αποτέλεσμα τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια!

Επίσης ένα εκλογικό κέντρο στην Ιεράπετρα και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου απομένουν για την τελική ενσωμάτωση.

Την ίδια ώρα, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, η διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου, υπάρχει πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων σε 24 τμήματα δημοτικών εκλογών στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και σε δεκάδες τμήματα ευρωεκλογών…

Με ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων, δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα ενώ δεν έλειψαν και πάλι οι περιπτώσεις εκείνες όπου δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν στη δύσκολη διαδικασία της καταμέτρησης με τάσεις λιποθυμίας κι εξάντλησης.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger