Τη διπλή ζωή του άντρα της έμαθε μετά από 64 χρόνια γάμου, μια 85χρονη γυναίκα στη Βρετανία: Συγκεκριμένα, η Όντρει Φίλιπς έπαθε την έκπληξη της ζωής της, όταν ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της, ήταν στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας στην MI5.
Η αλήθεια για τη ζωή του συζύγου της αποκαλύφτηκε κατά τύχη λίγο καιρό μετά το θάνατό του, αφού ο ίδιος κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητά του και δεν είχε αποκαλύψει ποτέ τίποτα σε κανέναν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η Όντρει καθάριζε τα πράγματα του συζύγου της μετά το θάνατό του, όταν έπεσε τυχαία πάνω σε κάτι έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ήταν κατάσκοπος με δράση κατά των Ναζί.

Μέχρι το θάνατό του, το 2015 από Πάρκινσον, η Όντρει πίστευε ότι ο Γκίλντορ ήταν απλά ένας οικογενειάρχης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Ωστόσο, στα προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της βρέθηκαν όχι μόνο επίσημα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ιδιότητα του κατασκόπου, αλλά ακόμα και προσωπικές του σημειώσεις στις οποίες κατέγραφε με λεπτομέρεια όλη την «δεύτερη ζωή» του.

Καθώς φαίνεται, ο Γκίλντορ ήταν στρατολογημένος στην ΜΙ5 από όταν ήταν ακόμα 13 ετών και είχε αναπτύξει σπουδαία κατασκοπική δράση κατά των ναζί, έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος μυστικών αποστολών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.


Ο βασικός λόγος για τον οποίο είχε επιλεγεί από τις μυστικές υπηρεσίες φαίνεται πως ήταν η φωτογραφική μνήμη του. Ο μόνος που γνώριζε για τη διπλή ζωή του, ήταν ο πατέρας του.

 «Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που διάβασα, πώς είναι δυνατόν να μην μου είχε πει τίποτα ποτέ;» διερωτήθηκε η 85χρονη χήρα του με την οποία είχε αποκτήσει και παιδιά, ενώ έχει και εγγόνια και δισέγγονα μιλώντας στην Daily Mail.


Η ίδια πρόσθεσε πως ο χαρακτήρας του συζύγου της ήταν τόσο εξωστρεφής, που θα ορκιζόταν πως δεν ήταν καν σε θέση να κρατά μυστικά.


πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger