ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα για τους ανθρώπους του μόχθου έγραψε πριν λίγο στο facebook ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης:


"Σήμερα γιορτάζει ο κόσμος της εργασίας, η αληθινή Ελλάδα, αυτή που σας ταΐζει, σας ποτίζει, αυτή που παράγει προϊόντα και προσφέρει ζωτικές υπηρεσίες, αυτή που κινεί όλα τα γρανάζια της οικονομίας, σχεδόν ολόκληρης της κοινωνίας. Γιορτάζει ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης, από το Σκουτάρο της Λέσβου, που μεγάλωσε στην Αμφιάλη και ξεκίνησε λιμενεργάτης στο κάρβουνο, το πιο σκληρό κομμάτι του ΟΛΠ, μετά έκτακτος τεχνικός υπάλληλος στην τέχνη που έμαθε, πλαστιγγοποιός και μετά μόνιμος, ο μοναδικός πλαστιγγοποιός σε όλο το λιμάνι. Εκεί που ήταν λιμενεργάτης και ο πατέρας του, ο παππούς Χρυσόστομος ή Χρήστος, με το μυτιληνέϊκο προσωνύμιο σγουρνιό, δηλαδή γκεσέμι, λόγω της σωματικής του ρώμης στην δουλειά, θηρίο κανονικό και πρώτο μαχαίρι, αν τολμούσες να τον πειράξεις, πολεμιστής της Μικράς Ασιας, αλάνι και εμπρηστής βουλγαρικού πλοίου με γερμανικά εφόδια, στο δίκτυο του Τσιγάντε. Πέθανε στην Κατοχή από τις συνέπειες της πείνας.

Γιορτάζει η μάνα μου, η Βαρβάρα το γένος Πελώνη, από το Μαυρομμάτι της Βοιωτίας, από αγροτική οικογένεια, η κόρη του Φαήλη, που πολέμησε κι αυτός στην Μικρά Ασία και μετά ξεχέρσωσε μόνος του με το τσεκούρι, τροχιές και τα άλογα 30 στρέμματα λόγγο με πουρνάρια και τα έκανε ελσιώνα. Δούλεψε χρόνια γαζώτρια, πρώτα φασόν στο σπίτι, κοιμόμουν και ξυπνούσα με τον ήχο της Singer, και ύστερα σε βιοτεχνία στην Κοκκινιά.
Αυτοί οι δύο ήταν και είναι το παράδειγμα μου.
Γιορτάζουν οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι γείτονες μου, οι συμμαθητές μου, οι συγχωριανοί μου. Γιορτάζουν οι κανονικοί άνθρωποι, η ραχοκοκαλιά της χώρας, η βαθιά ψυχή της. Έχουν δικαιώματα κι οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε.
Πιστεύω στην εθνική και κοινωνική ενότητα, όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, που πρέπει να κατατεινουν στο γενικό καλό.
Όμως δεν ξεχνώ από που έρχομαι, δεν ξεχνώ την τάξη μου και γι' αυτό ξέρω πού πάω."


Η δημοσίευση στο facebook:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger