Υποδοχή ομάδας εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο κατά των «Πρεσπών» (Εικόνες-Βίντεο)

Αποκαλύπτεται εκ νέου η ποιότητα της Συμφωνία Τσίπρα με τους Σκοπιανούς, με την οποία παραδόθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα της ιστορική Μακεδονίας μας. Οι Σκοπιανοί, παρόλο που βγήκαν κερδισμένοι δεν αποδέχονται τον προσδιορισμό «Βόρεια» και επιμένουν στη διεκδίκηση της ονομασίας «Μακεδονία».

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.



Το «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».



Προηγήθηκαν δηλώσεις του αρχηγού της «Βαρντάρ» σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

Η συγκέντρωση στην πλατεία «Μακεδονίας» των Σκοπίων, σημαδεύτηκε και με έντονα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας, όπως: «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’» που φώναζαν επί ώρες ρυθμικά οπαδοί της «Βαρντάρ», προκαλώντας αντιδράσεις Αλβανών αξιωματούχων.


Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο γρήγορα ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ, που παραβρέθηκε φορώντας μπλούζα της «Βαρντάρ», αποχώρησε από την εκδήλωση μετά από αποδοκιμασίες του πλήθους, μια και είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία». Να σημειωθεί πως στα μέσα Ιουνίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

 πηγή: crashonline.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger