Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα του ότι μετά το επερχόμενο φόρουμ των G20 στην Ιαπωνία, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα μπορέσουν να επιτύχουν εποικοδομητικές λύσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό οργανισμό MIR δήλωσε: 
"Ελπίζουμε πραγματικά ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική. Ελπίζω ότι μαζί με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανών εταίρων, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποιες λύσεις, ως μέρος της επικείμενης συνάντησης της G20, που θα είναι εποικοδομητικές και θα δημιουργήσουν σταθερές συνθήκες για οικονομική συνεργασία."
"Οι σχέσεις επιδεινώνονται και γίνονται όλο και χειρότερες. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια η  κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πάρει αρκετές δεκάδες αποφάσεις που σχετίζονται  με κυρώσεις εναντίον  της Ρωσίας", πρόσθεσε ο Πούτιν.




Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της επικείμενης συνόδου κορυφής της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Στα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έπληξε τη Μόσχα με νέα ποινικά μέτρα, επέπληξε δεκάδες Ρώσους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών ναυπηγικής και ενέργειας.
Οι κυρώσεις εισήχθησαν για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στην ουκρανική κρίση. Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν σε συντονισμό με τους συμμάχους της: την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πολυάριθμα μέτρα καταστολής κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.


Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς και αντέδρασε με αντίμετρα εναντίον εκείνων των δυτικών εθνών που τις έχουν επιβάλει κυρώσεις.
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger