«Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε άνθρωπο ζητώντας μου να του βρω δικηγόρο του είπα « κόψε το λαιμό σου».

Αυτό ισχυρίστηκε ο τότε πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αρνούμενος όσα του αποδίδονται περί κινητοποίησης από μέρους του του Τάγματος Εφόδου τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.





«Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!» είπε.

Η ένταξη στην ΧΑ

Ο κατηγορούμενος πιάνοντας το νήμα από την αρχή, περιέγραψε το πώς μπήκε στην οργάνωση το 2011 έπειτα από μια τελετή μνήμης για τα Ίμια, που όπως είπε τον «γοήτευσε» καθώς είδε μια « αγκαλιά»ανθρώπων.
«Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα. Άκουσα αρκετές ομιλίες για πατρίδα και Έλληνες. Είδα ανθρώπους να ψέλνουν το εθνικό ύμνο, είδα μια αγκαλιά ανθρώπων. Πριν ψηφίσω τη χρυσή αυγη είχα ψηφίσει τη νέα δημοκρατία. Άρχισα να γνωρίζω μέσω Facebook παιδιά από τη χρυσή Αυγή, όταν άρχισα να ψάχνω τι είναι αυτή η οργάνωση. Είχαμε κάνει ένα παρεάκι. Πήγα στα γραφεία ν ακούσω ομιλία και να δω από κοντά τι είναι. Επισκεφθήκαμε τα γραφεία σου Πειραιά. Έτσι ξεκίνησα. Αρχίσαμε να βοηθήσαμε σε δράσεις που μοίραζαν τρόφιμα».

Το 2013 ξεκίνησε πια να εργάζεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Στο μεταξύ, ο τότε υπεύθυνος τοπικής Πειραιά του πρότεινε να ανοίξει γραφεία στη Νίκαια.

«Ανοίξαμε τα γραφεία με τη σύζυγο μου Θεώνη Σκαπερλη, τον Σπύρο Δημητριάδη, τον οποίο λόγω Κικής συμπεριφοράς έδιωξα αργότερα, και κάποιους ακόμα. Είχαμε το «ΟΚ» από τον Λαγό, να διώχνουμε όσους είχαν κακές συμπεριφορές. Ενημέρωνα τον Λαγό για όλες τις δραστηριότητες. Για διανομή τροφίμων, εντύπου υλικού κτλ. Υπήρχαν και πράγματα για τα οποία δεν τον ενοχλούσα. Ας πούμε είχα κάθε Παρασκευή διανομή ρούχων στον κόσμο».

«Ζητώ συγγνώμη από τον Γ. Λαγό»

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτης γιατί υπήρχαν δράσεις για τις οποίες τα μηνύματα έλεγαν εντολή Λαγού , ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο λόγος ήταν για να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Κ: Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη....

Π: Έχουμε δει σε φωτογραφίες συγκεκριμένη ενδυμασία. Αυτό γιατί συνέβαινε;
Κ: Έχει παρεξηγηθεί πολύ αυτό. Ξεκίνησε με δυο πιτσιρικάδες που είχαν έρθει στην τοπική. Έγινε μόδα στα γραφεία. Έβλεπες και γυναίκες να ντύνονται έτσι. Πολλές φορές ζητούσα κι εγώ. Ας πούμε να φοράνε μαύρη μπλούζα αν είχαμε εκδήλωση μνήμης. Κάποια στιγμή όμως έγινε γελοία η μόδα. Ήταν απλά μια μπλούζα της Χρυσής Αυγής κι ένα παντελόνι από κάτω.
Π: Τι εννοούσαν όταν έλεγαν «τα παιδιά με τα μαύρα»;
Κ: Δεν ξέρω. Όλοι η Χρυσή Αυγή φορούσε μαύρη μπλούζα. Εμείς είχαμε απλώς και στρατιωτικό παντελόνι.
Π: Όταν λέτε έγινε γελοία η μόδα;
Κ: Ας πούμε μας κορόιδευε η τοπική του Πειραιά, που είχαμε έναν υγιή ανταγωνισμό, επειδή ντυνόμαστε έτσι.
Π: Δεν υπήρχε λόγος άλλος δηλαδή για να ντύνεστε ομοιόμορφα και να παρατάσσεστε με συγκεκριμένο τρόπο;
Κ: Όχι μόνο για ομοιομορφία.





«Ψεύτικα» τα όπλα, «αρχαιοελληνικός» ο χαιρετισμός

Ερωτηθείς για τις κατασκηνώσεις σε Σαλαμίνα και Νέδα καθώς και τις φωτογραφίες με τα όπλα απάντησε πως «δεν ήταν κανονικά. Ήταν air soft τα οποία δεν χρησιμοποιήσαμε.

Π: Σημαίες;
Κ: Δεν έχω καμία σχέση με το ναζισμό. Αυτή τη σημαία μου την έστειλαν μέσω του Κώστα Κορκοβίλη. Τον κάλεσαν στον Περιστέρι και του έδωσαν μια σακούλα με τη σημαία να την δώσει στον τοπικάρχη του. Είχε ένα σημείωμα η σακούλα που έλεγε «αυτοί είσαστε». Εγώ την πήρα τη σακούλα στην κατασκήνωση.
Π: Δεν σκεφτήκατε εσείς σωστά, δεν σκέφτηκε ο Κορκοβίλης...
Κ: Το έκανα για να χλευάσω αυτό που έκαναν. Την ανέβασα στο Facebook τη φωτογραφία. Είχαμε κάνει ομιλίες για τον Κολοκοτρώνη.
Π: Ασκήσεις σωματικές; Δοκιμασίες σε εικονικές μάχες;
Κ: Συγγνώμη που γελάω, αλλά αν δείτε τη φωτογραφία ο ένας είναι ΑΜΕΑ και οι υπόλοιποι είμαστε με κοιλιές. Δε γινόταν να κάνουμε μάχες! Για πλάκα τα κάναμε....»
Στο ερώτημα αν υπήρχαν τελετές ορκωμοσίας μελών, απάντησε αρνητικά. «Αν λέτε για τη Νέδα, απλώς διαβάσαμε έναν όρκο των Αθηναίων, έτσι γιατί μας άρεσε, δεν είχαμε λόγο», ενώ συμπλήρωσα σχετικά με τον χαιρετισμό τους ότι είναι «αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός, το έκανε ο Μεταξάς».
Π: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν τον χαιρετισμό;
Κ: Ο Χίτλερ, αλλά δεν το έκανα για αυτό το λόγο.

Η νύχτα της δολοφονίας

Εξιστορώντας τα όσα έγιναν τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είπε πως ήταν στα γραφεία της τοπικής. «Ο Ρουπακιάς ήταν απλώς ενεργό μέλος. Τον είχα στείλει μόνο στη Μεσογείων να πάρει μπλουζάκια, βοηθούσε κι εκείνος και η οικογένεια του, τα παιδιά κι η γυναίκα του. Βοηθούσαν όπως όλος ο κόσμος» ανέφερε στο δικαστήριο.
Ο ίδιος ήταν εκεί από τις 15.30 και παρέμεινε μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Όπως είπε, είχε φύγει λίγο νωρίτερα γιατί ήταν άρρωστος ο γιος του. «Λίγες ώρες νωρίτερα με είχε ενημερώσει ο Λαγός ότι θα ερχόταν ο Μιχαλολιάκος για ομιλία. Εκείνη τη στιγμή έγινε χαμός. Έπρεπε να δω πως θα φέρω εις πέρας τις δυο ομιλίες και τη διανομή τροφίμων. Ήθελε οργάνωση, φωτισμό, άδειες για το χώρο της εκδήλωσης. Και έπρεπε να βγάλω και φυλλάδια να μοιράσουμε στον κόσμο».





Όπως είπε βρήκαν κάποιο κατάστημα να τυπώσει τρικάκια για να πετάξουν, την ίδια μάλιστα ημέρα προκειμένου να «ενημερωθεί το κοινό για την ομιλία του αρχηγού». Πήρε τον Ρουπακιά και του είπε να πάει να τα πάρει από το Περιστέρι. «Δυο πακέτα προλάβαιναν να μας φτιάξουν. Περίπου 2.000 και την επόμενη ημέρα θα παίρναμε τα υπόλοιπα. Ήταν μεγάλη ομιλία, ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος».

Περίπου στις δέκα και μισή με έντεκα το βράδυ του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς ότι έχει τα τρικάκια. «Του είπα να τα πάει στο περιβολάκι που ήταν κοντά στα γραφεία της Τοπικής και να τα δώσει στον Καζατζόγλου. Εγώ θα έστελνα μήνυμα να έρθει ο κόσμος να τα παραλάβει.

Κατά τα λεγόμενά του έστειλε μήνυμα σε όλους γύρω στις 23.30 «Όλοι στην τοπική τώρα». Και όπως ισχυρίστηκε:

«Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άγγος στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι εδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο τον Ρουπακιά είπα «κόψε τον λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς λέγοντας του ότι είναι στο αστυνομικό τμήμα για αναγνώριση στοιχείων. Ακολούθησαν τηλεφωνήματα που δεν έλεγε ξεκάθαρα τι έχει συμβεί. «Στο τέταρτο τηλεφώνημα μου είπε ότι «έχει γίνει σκηνικό στο Κερατσίνι με Χρυσαυγίτες και αναρχικούς». Κι ότι εκείνον τον κράτησαν για αναγνώριση. Από τηλεφώνημα του Άγγου έμαθα ότι ο Ρουπακιάς τραυμάτισε κάποιον. Ο Ρουπακιάς αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Κι εκεί του είπα «έτσι όπως τα έκανες, κόψε τον λαιμό σου».

Π: Γιατί πήρε εσάς όταν μαχαίρωσε;
Κ: Γιατί ήμουν στην τοπική.
Π: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την τοπική;
Κ: Όχι κυρία Πρόεδρε να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο Τμήμα.

Σε ερώτηση της Προέδρου για το πώς βρέθηκαν μέλη της τοπικής στο Κοράλι, απάντησε ότι έχει δώσει την εξήγηση ο Γιάννης Άγγος, που είχε περιγράψει «ότι άκουσε τη φωνή της κοπέλας του Φύσσα και κατέβηκε να δει τι έγινε και του είπαν για το Ρουπακιά».

Σχολίασε μάλιστα την πεποίθηση που υπάρχει ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», υποστηρίζοντας ότι «ούτε η οικογένεια του Φύσσα δεν το λέει αυτό»


πηγή: stoxos.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη, είναι δύσκολο εξάλλου αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να εμπλέκεται έτσι και μάλλον λέει αλήθεια... Ο ρόλος του Ρουπακιά πάλι... περίεργος να πω; Δεν έχω καταλήξει... Ίσως έπρεπε, μπορούσαν να πουν, να κάνουν κάτι... κάποιες συστάσεις σε Φύσσα ίσως, να είχε βρεθεί μια λύση τέλος πάντ. -αν ήταν εφικτό. Κρίμα και για τις δύο πλευρές αλλά... γιατί;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή