Ήταν  Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 όταν δημοσιεύσαμε το παρακάτω άρθρο: 




ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.... ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019 



Σήμερα μετά από 8 μήνες περίπου διαβάζουμε τα εξής: 


Παιχνίδια πολέμου, αυτή τη φορά όμως με απρόβλεπτες συνέπειες επιχειρεί η  Άγκυρα στο Αιγαίο. Αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό σχεδιάζει την πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο «καυτό» σημείο νότια του Καστελόριζου.  

Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων «TPAO», έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού Ναυτικού "προς παροχή προστασίας"  για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο Μεσημβρινό από τα νότια της Ρόδου μέχρι και ανατολικά του Καστελόριζου.


Τις έρευνες αυτές θα τις διεξάγει μεταξύ 15 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου.





Τότε είναι που λήγει και η αποστολή του άλλου τουρκικού "ερευνητικού" σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο «αξιοποίησής» του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχει άλλωστε προαναγγελθεί από την Άγκυρα.

Μάλιστα όπως είχε εξαγγείλει ο Τούρκος υπουργός  Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και είχε μεταδώσει το ΚΥΠΕ το τουρκικό σκάφος θα κατέβει στη Μεσόγειο για να ξεκινήσει τρισδιάστατες έρευνες μέσα στον Αύγουστο.

«Για τις δραστηριότητές μας που συνεχίζονται στην ανατολική Μεσόγειο με τα γεωτρύπανά μας Φατίχ και Γιαβούζ και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός, τώρα στέλνουμε και το τέταρτο μας πλοίο», είχε πει ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με την πάγια τουρκική θεώρηση το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο.

Εάν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, τότε βρισκόμαστε προ μείζονος κρίσης στο Ν.Α.Αιγαίο καθώς η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, πολλές φορές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία τουρκική έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ίσως δε βρισκόμαστε προ ενός νέου «θερμού» επεισοδίου τύπου Μαρτίου 1987.




Το τουρκικό "ερευνητικό" σκάφος Ορούτς Ρέις


Προχθές κατά την επίσκεψή του στην ΑΣΔΕΝ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε δηλώσει, απευθυνόμενος προς τα στελέχη και υπαινισσόμενος την ανωτέρω εξέλιξη: «Αντιλαμβανόμαστε τις αστάθειες, αντιλαμβανόμαστε την προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων, όμως αυτή η συμπεριφορά, όσο προκλητική και να γίνει, το ξέρετε και το ξέρουμε ότι υπάρχουν "κόκκινες γραμμές". Όταν οι "κόκκινες γραμμές" τείνουν να ξεπεραστούν, είμαστε και εμείς εδώ για να εκπέμψουμε ισχυρό στίγμα ψυχραιμίας αλλά και αποφασιστικότητας, περίσκεψης, αλλά και σθένους. Αυτή είναι η αποτρεπτική ισχύς της χώρας και εσείς είστε ένας από τους βασικούς βραχίονες εκδήλωσης αυτής της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας».

Και συνέχισε:

«Το Αιγαίο είναι ένα δύσκολο θέατρο επιχειρήσεων. Είναι μια θάλασσα με σύνορα. Και τα σύνορα του Αιγαίου είναι ένα νοητό τείχος με πύργους. Οι πύργοι αυτοί είναι τα νησιά. Και εκεί υπάρχετε εσείς. Είστε οι φρουροί στα τείχη. Εσείς είστε ο λόγος που όλοι όσοι επιβουλεύονται ο,τιδήποτε εναντίον της πατρίδα μας θα το σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσουν να μην προχωρήσουν» 

πηγή: pronews.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger