Οι Αμερικανοί αγρότες επιτίθενται στον πρόεδρο Tραμπ μετά από το νέο χτύπημα από την Κίνα, το οποίο έρχεται στο πλαίσιο του παρατεταμένη εμπορικού πολέμου μεταξύ των χωρών.


"Ο  Trump καταστρέφει τις αγορές μας", είπε ένας αγρότης της Βόρειας Ντακότα. Ένας άλλος επέκρινε την «σταθερή κλιμάκωση και τον ανταγωνισμό» του προέδρου με την Κίνα.

Η Κίνα ακύρωσε όλες τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η αντιπολιτευτική αυτή δράση έγινε όταν ο Trump ανακοίνωσε 10%  επιπλέον σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ξεκινούσαν  τον Σεπτέμβριο.

Οι Αμερικανός γεωργικές εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά το ήμισυ του περασμένου έτους, λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ Trump και Κίνας, καθώς και το γεωργικό εισόδημα φέτος μειώθηκε 16%. Και τα τελευταία πέντε χρόνια, τα καθαρά γεωργικά έσοδα έχουν πέσει σχεδόν κατά το ήμισυ , από 123,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. 

"Η κίνηση της Κίνας είναι ένα χτύπημα  για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνίζονται ήδη να επιβιώσουν", δήλωσε στο Bloomberg ο Zippy Duvall, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Αμερικανικού Γραφείου Γεωργίας.



loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger