Το Στέϊτ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε την «αυξανόμενη και απτή» υποστήριξή του στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Την «προχωρημένη» – και για πολλούς «απρόβλεπτη» – παρέμβαση των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Κύπρο, με ουσιώδη και απτή στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, διατυπώνει ανακοίνωση που εξέδωσε το το Στείτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την ενεργειακή Διάσκεψη ΗΠΑ-Ελλάδας-Κυπρου-Ισραήλ, στην Αθήνα.
/script>

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «αυξανόμενη και απτή στήριξη» της Ουάσινγκτον για τη δημιουργία ενός «δομημένου τετραμερούς μηχανισμού συνεργασίας» για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνεται, οι υπουργοί Ενέργειας των τεσσάρων χωρών «συναντήθηκαν σήμερα (χθες) στην Αθήνα για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Οι υπουργοί εξέφρασαν την έντονη υποστήριξή τους στα δικαιώματα των κυρίαρχων κρατών προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πλήρης η υποστήριξη στην Κυπριακή ΑΟΖ
«Οι υπουργοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εξερεύνηση και ανάπτυξη των πόρων που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πρόσφατα προκλητικά βήματα που έχουν ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαίωσαν επίσης τη θέση τους ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger