ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ παρακολουθούν εντατικά περίπου 3.000-4.000 μαχητές του ISIS που επιστρέφουν τους τελευταίους μήνες από τη Μέση Ανατολή σε χώρες της Ε.Ε.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πραγματοποιούν τις έρευνες, με κάθε μυστικότητα, ύστερα από σχετικά αιτήματα από ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη, ίσως και στην Ελλάδα, τζιχαντιστών που έχουν χαθεί από προσώπου γης, αναφέρει το ρεπορτάζ «Των Νέων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς έχει εντοπιστεί σε ελληνικό έδαφος και οι περισσότεροι οργανώνουν τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.



Από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι διωκτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ειδοποιούσαν ότι η πτώση της πόλης Ράκα στη Συρία θα οδηγούσε στη μαζική επιστροφή τουλάχιστον 3.000-4.000 μαχητών με ευρωπαϊκά διαβατήρια που παρέμεναν στο πολεμικό μέτωπο. Μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου τους θα είναι κυρίως πάλι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η περιοχή του Έβρου όπως και άλλα σημεία της ενδοχώρας.

Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι το 2018 υπήρξαν στην Ελλάδα 951 παρακολουθήσεις υπόπτων ύστερα από εντολές ξένων διωκτικών υπηρεσιών, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν υπόπτους για συμμετοχή στο ISIS.

πηγή: newsbeast.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger