Η Τουρκική πλευρά ήδη εξέδωσε παράνομα  NAVTEX, με σκοπό να προετοιμάζει το έδαφος για την πρώτη γεώτρηση δυτικά του Καστελορίζου, ανατολικά της Ρόδου και βορειοανατολικά της Κρήτης για τις 6 και 7 Αυγούστου για άσκηση με την χρήση όπλων.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό οι Τουρκικές δυνάμεις στοχεύουν σε δυο στρατηγικές περιοχές του Αιγαίου. 
Δηλαδή στην ουσία η Τουρκία επεξεργάζεται τα κάτωθι δυο σενάρια :




1ον : Να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελληνικής ΑΟΖ και της Κυπριακής.





2ον: Να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων με κύριο στόχο ίσως ένα "ατύχημα" στο Καρπάθιο πέλαγος.




Ο τουρκικός Στόλος το επόμενο διάστημα συνεχώς θα ασκείται επί πραγματικών συνθηκών για την κίνηση που προγραμματίζεται μετά τις 15 Αυγούστου, γεώτρησης εντός της ελληνικής ΑΟΖ.


Πάντως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και θα δείξουν ξεκάθαρα τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο, ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα το δυσάρεστο και όλα τα παραπάνω να μείνουν δυο απλές εκτιμήσεις που ποτέ δεν έγιναν...



loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger