Περνάμε το 90% του χρόνου μας σε κλειστούς χώρους.

Έχουμε γίνει μια γενιά που περνάμε πολύ χρόνο σε κλειστούς χώρους και αυτό επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μας.

Στην πραγματικότητα , ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος Αμερικής ανακάλυψε πως ο αέρας στους κλειστούς χώρους μπορεί να είναι από δύο έως πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση των σπιτιών μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.




Συγκεκριμένα, μια έρευνα από τον Οργανισμό διαπίστωσε πως οι επιπλοκές από την εισπνοή βρώμικου εσωτερικού αέρα είναι υπεύθυνες για 4.3 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, κυρίως σε ανεπτυγμένες χώρες, όπου δισεκατομμύρια άνθρωποι καίνε ξύλο ή άνθρακα για το μαγείρεμα.

Αυτή η γενιά εμφανίστηκε όταν αφήσαμε πίσω μας την φύση.

Ο κόσμος μας είναι τόσο μικρός, που ξοδεύουμε όλη την ζωή μας σε κλειστούς χώρους. Δημιουργήσαμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ψυχαγωγούμαστε και τα βάλαμε μέσα στα μικρά διαμερίσματα μας. Κάναμε το σπίτι μας ένα μέρος από το οποίο δεν θέλουμε να φύγουμε.

Δεν είναι περίεργο που τα ποσοστά κατάθλιψης είναι τόσο υψηλά. Οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν δραστηριότητες μαζί. Κάνουμε σχεδόν ό, τι μπορούμε για να μην κοινωνικοποιηθούμε. Και όχι επίτηδες. Ο κόσμος απλώς άρχισε να λειτουργεί έτσι.

Συχνά ξεχνάμε τον σκοπό μας. Γιατί γεννηθήκαμε σε αυτόν τον κόσμο; Η αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους. Να βελτιώσουμε την ανθρωπότητα ξεκινώντας από ένα άτομο.

Με το να μένουμε σπίτι, εμποδίζουμε τον σκοπό της ζωής μας. Γινόμαστε καταθλιπτικοί, άρρωστοι και μολυσμένοι.

Ένα φανταστικό βίντεο που δημιουργήθηκε από την VELUX Group, μια εταιρία που έχει αφιερώσει 75 χρόνια στο να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για τους ανθρώπους- χρησιμοποιώντας το φως της ημέρας και φρέσκο αέρα, το αποτυπώνει καθαρά.

Τα επόμενα 3 λεπτά θα αλλάξουν την ζωή σας αν κατανοήσετε το νόημα του.

Μοιραστείτε το άρθρο αν το θεωρείτε σημαντικό με τους φίλους σας.




πηγή: awakengr.com
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger