Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε στις 8 το πρωί της Τρίτης το "Aqua Blue" που είχε αναχωρήσει από την Λέσβο, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από το hot spot της Μόριας.

Από τα 720 άτομα που κατέφτασαν με το Aqua Blue, τα 379 πρόκειται να μετακινηθούν στην Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές της Βορείου Ελλάδος.


Συνολικά, περισσότεροι από 1400 ανθρώπους έχουν φτάσει από την Μόρια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της Κυριακής, το Καλντέρα Βίστα, έφτασε στην Θεσσαλονίκη με 640 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην συνέχεια, οδικώς, στη δομή της Νέας Καβάλας, όπου για την προσωρινή φιλοξενεία τους έχουν στηθεί 200 σκηνές.

Η μεταφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

πηγή: gr.euronews.com
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger