O Λαβρόφ μετέχοντας στην δεξίωση για την Γιορτή της Δημοκρατίας: Είμαστε ευγνώμονες προς τον τουρκικό λαό που θυμάται την στήριξη μας στον Απελευθερωτικό Πόλεμο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που βρισκόταν στην Γενεύη για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντάγματος της Συρίας, παραβρέθηκε στην δεξίωση για την Γιορτή της Δημοκρατίας και έκανε μια ομιλία. Ο Λαβρόφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον τουρκικό λαό που συνεχίζει να θυμάται την στήριξη που παρείχε η χώρα του κατά τον Απελευθερωτικό Πόλεμο.


Ο Λαβρόφ στην ομιλία του ανέφερε πως ¨Θυμόμαστε πολύ καλά εκείνα τα δύσκολα χρόνια στα οποία γεννήθηκε η Τουρκική Δημοκρατία. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα τόσο για την Τουρκική Δημοκρατία όσο και για την Σοβιετική Ρωσία. Είμαστε ευγνώμονες προς τον τουρκικό λαό που συνεχίζει να θυμάται την συμβολή της χώρας μου στον αγώνα τους για την εθνική απελευθέρωση και την εθνική ταυτότητα¨.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας και είπε: ¨Συνεχίζει αν υπάρχει η συνεργασία μας με την Τουρκία στο θέμα της Συρίας και στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Στον Εύξεινο Πόντο συνεργαζόμαστε για την ειρήνη, την σταθερότητα και τον συντονισμό….¨

Ο Τσαβούσογλου στο Τουίττερ ευχαρίστησε τον Λαβρόφ με την εξής φράση : ¨Στην 96η χρονιά της Δημοκρατίας μας συγχαίρουμε τους πολίτες μας στην Ελβετία. Ευχαριστώ τον φίλο μου υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Λαβρόφ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση¨.



πηγή: https://tr.sputniknews.com



loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger