Μετά από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ και ειδικότερα το ΝΑΤΟ οργάνωσαν στη Δυτική Ευρώπη ένα μυστικό και χωρίς επίσημη νομιμοποίηση παρακρατικό, αντικομμουνιστικό δίκτυο «αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας» γνωστό με την κωδική ονομασία «Stay Behind» («μείνε πίσω», δηλαδή οπισθοφυλακή). 



Το δίκτυο έδρασε σε διάφορες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και γενικότερα του «Δυτικού Μπλοκ» με διαφορετική ονομασία και μέσω διαφορετικών φορέων στην καθεμιά: ως «Gladio» (Ξίφος) στην Ιταλία, ως «Κόκκινη Προβιά» και ως «Λόχος Ορεινών Καταδρομών» (ΛΟΚ) στην Ελλάδα, ως «Operation Stay Behind» και ως «Auxiliary Units» (Βοηθητικές Μονάδες) στη Μεγάλη Βρετανία, «O&I» στην Ολλανδία, ως «Plan Bleu», ως «La Rose des Vents» και ως «Arc-en-ciel» στη Γαλλία, ως «S.D.R.A.VIII» και ως «S.T.C./Mob.» στο Βέλγιο, ως «ROC» στη Νορβηγία, ως «Nihtilä-Haahti plan» στη Φινλανδία, ως «Arla gryning» και ως «Informationsbyrån» στη Σουηδία, ως «Absalon» στη Δανία, ως «OWSGV» στην Αυστρία, ως «Project-26» (Σχέδιο-26) στην Ελβετία, ως «Ergenekon» στην Τουρκία και ως «Regional Force Surveillance Units» στην Αυστραλία (βλ. Ganser, D., NATO’s Secret Armies: Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe, New York: Frank Cass, 2005
Gijsels, H., Network Gladio, Leuven: Uitgeverij Kritak, 1991).
Η πρώτη αποκάλυψη του δικτύου «Stay Behind» ξεκίνησε από την Ιταλία, όπου λειτουργούσε με την επωνυμία Gladio. Ο ιταλικός βραχίων του ΝΑΤΟϊκού παρακρατικού δικτύου «Stay Behind» οργανώθηκε υπό την εποπτεία του Πάολο Ταβιάνι (Paolo Taviani), υπουργού άμυνας της Ιταλίας από το 1953 έως το 1958. Ωστόσο, η ύπαρξη του δικτύου Gladio ήρθε στη δημοσιότητα όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι (Giulio Andreotti), το αποκάλυψε στην ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων στις 24 Οκτωβρίου 1990, αν και ο ακροδεξιός τρομοκράτης Βιντσέντσο Βιντσιγκουέρα (Vincenzo Vinciguerra) είχε ήδη αποκαλύψει την ύπαρξη του Gladio κατά τη διάρκεια της δίκης του το 1984. 

Ο Έντουαρντ Χέρμαν (Edward S. Herman) –ο οποίος είναι διακεκριμένος αναλυτής σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια (University of Pennsylvania)– έχει γράψει, αναλύοντας την απόκρυψη της Δυτικής τρομοκρατίας, ότι «και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Φραντσέσκο Κοσίγκα (Francesco Cossiga), και ο πρωθυπουργός Τζούλιο Αντρεότι είχαν αναμειχθεί στην οργάνωση Gladio και στη συγκάλυψη» (βλ. Herman, E.S., “Hiding Western Terror”, στο περιοδικό Nation, June 1991).

Ούτε το καθεστώς της «Αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έκανε κάτι άλλο από το να συνθηκολογήσει με τη GLADIO-ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ. Ο ΠΑΣΟΚικός σύνδεσμος με το παρακρατικό παρακρατικό-παραστρατιωτικό δίκτυο, που στην Ελλάδα είχε την κωδική ονομασία «Κόκκινη Προβιά», ήταν ο υπουργός Αντώνης Δροσογιάννης. 



Δείτε ΕΔΩ  μία δημοσίευση του περιοδικού HOTDOC



Γενικώς, επί όλων των κυβερνήσεων και καθεστώτων, στη μεταπολεμική Ελλάδα, πολλοί «σταδιοδρομούν» ως παρακρατικοί-παραστρατιωτικοί τραμπούκοι-αργόμισθοι οπισθοφυλακής…Εξ ου και η πατριωτική ρητορική, διακοσμημένη με δεξιόστροφα και αριστερόστροφα ρητορικά στολίδια, αποδίδει αξιοπρόσεκτο για πολλούς χαρτζιλίκι ενίοτε συνδυασμένο και με ειδικά προνόμια και ειδικές προστασίες…

Δυστυχώς, μάλιστα, όταν τέτοια στοιχεία του συστημικού υποκόσμου και του καθεστωτικώς διαχειριζόμενου κοινωνικού περιθωρίου, αλλά και των κρατικών γραφειοκρατιών, είτε απενεργοποιούνται, είτε δεν ικανοποιούνται επαρκώς από τους διαχειριστές τους, προβαίνουν και σε σκοτεινές πράξεις αυτενέργειας, αφ’ ενός επειδή η κακία έχει γίνει δεύτερη φύση τους, αφ’ ετέρου επειδή είναι ψυχοπαθείς κερδοσκόποι που αναζητούν έξτρα αμοιβές (ψυχολογικές και υλικές)…Προτείνω άκρα προσοχή και γρηγορούσα κριτική σκέψη κάθε φορά που παρουσιάζεται/ακούγεται εθνικιστικο-επαναστάτης (το ίδιο το σύστημα «τρέχει» πολλούς και πολλές εθνικιστικοεπαναστατικές ηλεκτρονικές σελίδες για ευνόητους λόγους), διαχειριστής «αγανακτισμένων» (ιδίως οι εκ του κινήματος των πλατειών αναδειχθέντες ακτιβιστές-πολιτικοί), ακραίος συνωμοσιολόγος-κυνηγός μαγισσών και λοιπά παρόμοια…

Και περαιτέρω πληροφορίες στο κάτωθι βίντεο:


πηγή
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger