Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας: ΜΑΚΕΛΕΙΟ,  όπως βλέπουμε στην άνωθεν εικόνα, με υπερβολικό τίτλο: «ΦΕΥΓΩ, ΤΕΛΕΙΩΣΑ…» Ποιος θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος. 
Η κυβέρνηση «έφαγε» τον Ιερώνυμο . Παραιτείται και αντικαθίσταται. «Nυχτερινό πραξικόπημα» στην Eκκλησία της Ελλάδος. «Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα». Δρομολογούνται δραματικές εξελίξεις για τη διαδοχή του

Ωστόσο, το ακόλουθο  ρεπορτάζ από το vimaorthodoxias.gr, όπως θα δούμε επιβεβαιώνει εν μέρει τους παραπάνω ισχυρισμούς:

Προς παραίτηση ο Αρχιεπίσκοπος ; Αιφνιδίασε τους πάντες η δήλωσή του!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου χαρακτήρισε ηρωική την απόφασή του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα.
Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξέφρασε την επιθυμία να τον μιμηθεί κάνοντας λόγια για «σώφρονα και ηρωική απόφαση».

Ως ήταν αναμενόμενο, αιφνιδίασε τους πάντες, πολλοί εκ των οποίων εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τους γηραιούς μητροπολίτες που δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους, να παραδίδουν τη σκυτάλη την κατάλληλη ώρα σε νεώτερους επισκόπους.


Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του και μητροπολίτες που συνομιλεί τακτικά έχει επισημάνει ότι σκέφτεται να το κάνει αυτό κάποια στιγμή χωρίς να διευκρινίσει το χρονικό ορίζοντα.


Κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του προς τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο, στο επίσημο γεύμα που παραχώρησε ο Δήμος Αιγίου για την ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη της περιοχής, ο οποίος εξελέγη ακριβώς επειδή παραιτήθηκε ο προκάτοχος του μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την επιθυμία αυτή δηλώνοντας πως θέλει να μιμηθεί αυτή την κίνηση του κ. Αμβροσίου.






πηγή: vimaorthodoxias.gr

 Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger