Διάφορα είδη οπιούχων έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιετίες από τους αρχαίους πολιτισμούς.

Δεν αποτελεί έκπληξη.

Τα ενδογενή έχουν χρησιμοποιηθεί από πολυάριθμους αρχαίους πολιτισμούς κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών και μεταξύ ανθρώπων που εμπορεύονταν φάρμακα, πριν από χιλιάδες χρόνια.

Γι 'αυτό δεν είναι μεγάλη έκπληξη όταν ακούτε ότι οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ναργιλέδες  2400 ετών από  καθαρό χρυσό, που χρησιμοποιούν οι Άριοι φυλετικοί βασιλιάδες για να καπνίζουν κάνναβη κατά τη διάρκεια τελετουργικών.


Εικόνα: Andrei Belinsky


Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι τα πολύτιμα αντικείμενα βρέθηκαν θαμμένα και κρυμμένα σε ένα πέτρινο δοχείο που καλύφθηκε από διάφορα στρώματα πυκνού πηλού.

Η ανακάλυψη έγινε σε μια περιοχή στη Ρωσία κατά την διάρκεια εργασιών  προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την τοποθέτηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Μετά την ανάκτηση του αντικειμένου, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις. Οι ερευνητές ανέλυσαν ένα παχύ μαύρο κατάλοιπο που υπήρχε μέσα του.


Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει παρόμοιες ανακαλύψεις στο μισό του κόσμου. Στο Περού, για παράδειγμα, ο πολιτισμός Chavin ήταν από τους πρώτους πολιτισμούς που χρησιμοποίησαν οπιούχα και παραισθησιογόνα κατά τη διάρκεια τελετουργιών και τελετών.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι πριν από χιλιάδες χρόνια, οι ιερείς του Chavin χρησιμοποίησαν φάρμακα για να ασκήσουν έλεγχο στον πληθυσμό.

Τα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και οι επιγραφές, υποδεικνύουν τα στοιχεία που κάποτε ανήκαν στους βασιλικούς αρχηγούς των αρχαίων Σκυθών.

Οι αρχαίοι Σκύθες ήταν νομαδικός πολιτισμός πολεμιστών που κυριάρχησε σε μεγάλα τμήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου καθώς και σε τμήματα της Ασίας μεταξύ του 9ου και 4ου αιώνα π.Χ.


Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι Σκύθες χρησιμοποίησαν φάρμακα και παραισθησιογόνα. Όλα αυτά αναφέρονται και  από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο, ο οποίος έγραψε ότι:

"Οι Σκύθες χρησιμοποιούσαν ένα φυτό για να παράγουν καπνό που δεν μπορούσε να ξεπεράσει κανένα ελληνικό ατμόλουτρο και τους έκανε να φωνάζουν δυνατά".

Η εκσκαφή οδήγησε επίσης στην ανακάλυψη χρυσών φλιτζανιών, δαχτυλιδιών και λαιμών.




Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Άλλη μια αρχαιολογική ανακάλυψη που φέρνει επίσης αποκαλύψεις!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή