«Πρέπει να γίνει εγκαίρως πριν να είναι αργά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στη συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι.

«Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.



Το πρόστιμο για κάθε παράβαση θα είναι 150 ευρώ.


Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα εφαρμοστεί

Πάγια Βεβαίωση (Τύπου Α)


Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)

Τρεις θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόποι που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να λάβει σχετική άδεια για να μετακινηθεί εκτός σπιτιού:

Να αποστείλει SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, στο οποίο θα αναφέρει το όνομά του, τη διεύθυνσή του και τον κωδικό του σημείου στο οποίο επιθυμεί να μεταβεί (π.χ. φαρμακείο, σούπερ μάρκετ κλπ, όπως οι κωδικοί αυτοί θα έχουν οριστεί).

Να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο δήλωσης μετακίνησης της Πολιτικής Προστασίας.

Να συμπληρώσει ένα απλό χαρτί χειρόγραφα στο οποίο θα αναφέρει πού πηγαίνει και ποια ώρα.


Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί και την ταυτότητά του για να την επιδείξει σε περίπτωση που του γίνει σχετικός έλεγχος.










Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger