Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στην Ιταλία έχει σχεδόν φτάσει τους 5.000, καθώς οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν το Σάββατο ότι άλλα 793 άτομα έχουν πέσει θύματα του κορωναϊού.
Η συγκλονιστική αύξηση του Σαββάτου κατά 20% είναι μακράν η μεγαλύτερη καθημερινή άνοδος από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα πριν από ένα μήνα.

Οι υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι 4.825 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο στο μεσογειακό έθνος, η οποία ξεπέρασε την Κίνα.

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων σε ολόκληρη την Ιταλία αυξήθηκε σε 53.578, αύξηση πάνω από 5.000 από τον προηγούμενο αριθμό των 47.021.

Η  πληγείσα περιοχή της Λομβαρδίας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, με 3.095 θανάτους και 25.515 περιπτώσεις. Η κατάσταση στην περιοχή έχει γίνει τόσο έντονη ώστε ο ιταλικός στρατός έπρεπε να μεταφέρει δεκάδες φέρετρα από το νεκροταφείο της πόλης Μπέργκαμο σε άλλες περιοχές, επειδή οι τοπικοί φορείς κηδειών ήταν συγκλονισμένοι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 6.072 άτομα έχουν ανακάμψει πλήρως από την ασθένεια στην Ιταλία, σημειώνοντας αύξηση 943 την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, συνολικά 2.857 άτομα βρίσκονται σε εντατική φροντίδα σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Η  ιταλική κυβέρνηση στις 12 Μαρτίου έκλεισε τις περισσότερες επιχειρήσεις και απαγόρευσε δημόσιες συναντήσεις. Παρά τα ακραία μέτρα, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων και των θανάτων συνεχίζεται με ανοδική πορεία.

πηγή: rt.com
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger