Τρομοκρατικά κίνητρα είχε η επίθεση με μαχαίρι στη νοτιονατολική Γαλλία, στην κοινότητα Ρομάν Σιρ Ιζέρ., που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.




Ο δράστης, ένας 33χρονος Σουδανός, συνελήφθη από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν αντιστάθηκε και μάλιστα προσευχόταν στον Αλλάχ όταν έφτασε η αστυνομία.

«Η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε ότι κάποιος εισέβαλε στο μαγαζί, πέρασε πίσω από τον πάγκο, άρπαξε ένα μαχαίρι και κάρφωσε έναν πελάτη μας» είπε Λουντοβίκ Μπρεϊτόν, ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου.

Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση της Λυών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για μία πράξη μίσους ενώ οι αρχές βρήκαν στο διαμέρισμα του δράστη θρησκευτικά κείμενα και επιστολές του που έγραφαν ότι ζει σε μία χώρα γεμάτη άπιστους.

πηγή: gr.euronews.com
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger