Την εθνοφρουρά αναγκάστηκε να καλέσει ο δήμαρχος της Μινεάπολης προκειμένου να συγκρατήσει το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στην πόλη, τρία εικοσιτετράωρα μετά τον φρικτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από έναν ρατσιστή αστυνομικό μπροστά στα μάτια των άπραγων συναδέλφων του τελευταίου και άφωνων πολιτών.

Τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν για τρίτη ημέρα στη Μινεάπολη της Μινεσότα είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου από πυροβολισμό κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων την Τετάρτη, ενώ ένα άτομο συνελήφθη, με τις Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνδρας αυτός.







Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το πρωί της Παρασκευής (10 το βράδυ τοπική ώρα) το αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου υπηρετούσαν οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία, πριν την απόλυσή τους, τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε, όταν διαδηλωτές μπήκαν με τη βία στο κτήριο και άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία.


Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με την πυροσβεστική να προσπαθεί ακόμη να αξιολογήσει την κατάσταση.







Η τροπή που έχουν πάρει οι διαδηλώσεις για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ, έναν 47χρονο μαύρο πολίτη που πέθανε από ασφυξία από έναν αστυνομικό που τον είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος, άοπλο και χωρίς χειροπέδες, ασκώντας του ασφυκτική πίεση στο λαιμό, ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης, Τζέικομπ Φρέι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την ρατσιστική δολοφονία, να καλέσει αστυνομικές ενισχύσεις και τη συμβολή της εθνοφυλακής προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στο Σεντ Πολ, που θεωρείται «δίδυμη πόλη» της Μινεάπολης, περισσότερες από 170 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. 









Όλες οι λεπτομέρειες για το Ιστορικό βίας


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger