Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη ότι η γείτονα χώρα έχει έτοιμο απόρρητο σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα.

Στο συρτάρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπάρχουν τα απόρρητα σχέδια που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Nordic Monitor και το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντιστασιακός Abdullah Bozkurt.


Η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».

Τα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. 

Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής κατά της χώρας μας, αποκαλύφθηκε ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα επικοινωνιών. 




Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, που είναι «καθεστωτικός» υπέπεσε σε ατόπημα, καθώς φέρεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.

Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com  το σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας, είχε το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τον Çaka Bey, ο οποίος -όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι- από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμος, τη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά. 


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger