Τα ellinikahoaxes.gr,  δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο: 

Όχι, ο Antony Patch δεν γνώριζε για τον κορωνοϊό από το 2014

Όπου χαρακτηρίζουν τα εξής:

Συνωμοσιολογικά άρθρα και αναρτήσεις υποστηρίζουν πως ο “ερευνητής” Antony Patch, γνώριζε για τον κορωνοϊό από το 2014 και πως ο MERS είναι βιολογικό όπλο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία βάση.

Η τεκμηρίωση τους γίνεται παραποιώντας τα επιχειρήματα του Antony Patch:

«Ο Antony Patch είναι ένας γνωστός συνωμοσιολόγος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει πως ο κορωνοϊός MERS – CoV (δεν συσχετίζεται με τον SARS-Cov-2 που προκαλεί την COVID-19) που προκάλεσε το αναπνευστικό σύνδρομο (όχι επιδημία ή πανδημία) της Μέσης Ανατολής το 2012 (MERS), είναι κατασκευασμένος για να πουληθούν εμβόλια. Στο βίντεο του 2014, υποστήριζε πως o MERS θα εξαπλωνόταν μέσω του αέρα σε όλο τον πλανήτη, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Μέχρι σήμερα, 8 χρόνια μετά την εμφάνιση του MERS, δεν έχει βρεθεί εμβόλιο, επομένως ο ισχυρισμός πως “κατασκευάστηκε” για να πουληθούν εμβόλια, δεν ευσταθεί.

Έως το Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είχαν καταγραφεί 2,494 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 858 θάνατοι από τον MERS – CoV. Ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Υπάρχουν πάντως σαφείς ενδείξεις περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Πιο αναλυτικά, στα τέλη του 2012 εντοπίστηκε ένας νέος τύπος κορονοϊού, ο οποίος ονομάστηκε «κορονοϊός αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής» (Middle East respiratory syndrome-Corona virus, MERS-CoV) καθώς τα άτομα που προσβλήθηκαν προέρχονταν ή είχαν επισκεφθεί πρόσφατα χώρες της περιοχής. Ο MERS-CoV διαφέρει από τον ιό που προκάλεσε την πανδημία SARS (2003) και από τους ενδημικούς Corona ιούς OC43, 229E, HKU1 και NL63, καθώς ανήκει στο γένος Betacoronavirus και είναι ο πρώτος αυτού του είδους που απομονώθηκε σε άνθρωπο. Στο γένος Betacoronavirus εντάσσονται τέσσερα μονοφυλετικά είδη (A, B, C και D), από τα οποία τα είδη C και D περιλαμβάνουν ιούς που απαντώνται μόνο σε νυχτερίδες.


Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο MERS-CoV είναι ένας ιός που μεταφέρεται σε ανθρώπους από μολυσμένες καμήλες. Είναι μια ζωονοσος, που σημαίνει ότι μεταδίδεται μεταξύ μολυσμένων ζώων και ανθρώπων, μέσω άμεσης ή έμμεσης επαφής. Ο MERS-CoV έχει εντοπιστεί σε αραβικές καμήλες σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία. Συνολικά, 27 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα από το 2012, με αποτέλεσμα 858 γνωστούς θανάτους λόγω μόλυνσης και σχετικών επιπλοκών.


Η προέλευση του ιού δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά σύμφωνα με την ανάλυση διαφορετικών γονιδιωμάτων του ιού, πιστεύεται ότι μπορεί να προήλθε από νυχτερίδες και αργότερα μεταδόθηκε σε καμήλες κάποια στιγμή στο μακρινό παρελθόν. [πηγή 1][πηγή 2]



Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι δυνατή, αλλά έχουν καταγραφεί λίγες τέτοιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως ο MERS-CoV, είναι “κατασκευασμένος”. »


Αναφέροντας μεταξύ των άλλων ένα παράδειγμα δικής μας δημοσίευσης ως εξής: 

Αξιολόγηση με "Ψευδές" περιεχόμενο που κοινοποιήθηκε...  
Η Σελίδα ΙΩΚΗ κοινοποίησε περιεχόμενο που έχει ελεγχθεί από τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinika Hoaxes....

Η σελίδας ΙΩΚΗ κοινοποίησε την εξής δημοσίευση: 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ... Αυτά που γνώριζε για τον coronavirus ο Anthony Patch από το 2014 : “ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ...Υπάρχει ένα βιολογικό κατασκεύασμα από την μέση ανατολή που ονομάζεται MERS coronavirus είναι ένα αναπνευστικό σύνδρομο...”

Οι παραπάνω ισχυρισμοί από τα ellinikahoaxes δεν έχουν αξιοπιστία, γιατί:

1ον


Κατ' αρχάς δεν ευσταθεί ο τίτλος : Όχι, ο Antony Patch δεν γνώριζε για τον κορωνοϊό από το 2014

Διότι ο συγκεκριμένος ερευνητής στο παρακάτω βίντεο του 2014 αναφέρει σαν παράδειγμα τον coronavirus: MERS-CoV, που είναι κι αυτός κορωνοϊός. 
Μάλιστα για τον συγκεκριμένο ιό, υπάρχουν κενά γνώσης στη δυναμική μετάδοσης, τη διάγνωση και τη στρατηγική πρόληψης. Κάτι που αναφέρθηκε και από τα ellinikahoaxes πως δηλαδή: 
"Η προέλευση του ιού δεν είναι πλήρως κατανοητή..."
 Στην ουσία δεν ξέρουμε αν είναι κατασκευασμένος ή όχι...

Ας δούμε λίγες πληροφορίες για τον MERS-CoV:

Ο coronavirus του λεγόμενου αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV),  προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος στον άνθρωπο θεωρείται πλέον μια πανδημική απειλή για την περιοχή του Κόλπου. Από την ανακάλυψή του το 2012, ο ιός  MERS-CoV έχει φτάσει σε 23 χώρες, αλλά ο κύκλος μετάδοσης δεν είναι πλήρως κατανοητός.... 
Σε αυτήν την τρέχουσα ανασκόπηση, έχουμε συνοψίσει εν συντομία τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογία, τα κλινικά χαρακτηριστικά, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη του MERS-CoV, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα κενά γνώσης στη δυναμική μετάδοσης, τη διάγνωση και τη στρατηγική πρόληψης.....(Πηγή: https://www.researchgate.net/publication/275466284_Middle_East_Respiratory_Syndrome_Coronavirus_MERS-CoV_Current_Knowledge_Gaps )


2ον:

Ο Antony Patch είναι πλήρως κατανοητός και αναφέρεται γενικά στους διάφορους ιούς, αλλά εκτιμά πως ο απώτερος σκοπός τέτοιων κατασκευασμένων γεγονότων είναι τα εμβόλια που δημιουργούν μετάλλαξη στο ανθρώπινο DNA.

Κάτι που αναφέρεται και από τον Jon Rappoport: 

Τα νέα εμβόλια αλλάζουν μόνιμα το DNA:

https://www.naturalblaze.com/2016/05/new-vaccines-will-permanently-alter-human-dna.html



3ον:


Ο Antony Patch πράγματι ισχυρίζεται πως o MERS θα εξαπλωνόταν μέσω του αέρα και στην Ευρώπη. 
Και για αυτό τα ellinikahoaxes τον κατακρίνουν ως αναξιόπιστο.
Ωστόσο, σήμερα 239 επιστήμονες από 32 χώρες, λένε πως:
«Ο Covid 19 μεταδίδεται με τον αέρα». 
Κάτι που ξέχασαν να αναφέρουν τα ellinikahoaxes. Αλλά δεν ξέχασαν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του δημοσιογράφου. 
Άραγε γιατί;

Κορωνοϊός - Επιστήμονες προς ΠΟΥ:

«Ο Covid 19 μεταδίδεται με τον αέρα»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο εξάπλωσης του κορωνοϊού κρούουν 239 επιστήμονες από 32 χώρες, οι οποίοι, με ανοικτή επιστολή τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιούν ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Covid 19, ευρισκόμενος σε μικρότερα των σταγονιδίων σωματίδια στον αέρα μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους:

https://www.cnn.gr/kosmos/story/226097/koronoios-epistimones-pros-poy-o-covid-19-metadidetai-me-ton-aera



4ον

Επικαλούνται τον ΠΟΥ για να τεκμηριώσουν τα όσα καταλογίζουν στον Antony Patch. 
Ενώ υπάρχουν πλήθος από σοβαρές καταγγελίες κατά των αξιωματούχων και των στελεχών του  Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, που έκαναν διάφοροι διακεκριμένοι επιστήμονες. 
Μέχρι και ο Τραμπ ανέστειλε τη χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατηγορώντας τον Οργανισμό για ψευδή πληροφόρηση αναφορικά με τη μετάδοση του Covid-19, υποστηρίζοντας  ότι παρέβη «το βασικό του καθήκον» και «πρέπει να λογοδοτήσει». 

Τραμπ: Απειλεί να τερματίσει κάθε χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας



Τέλος, ο κύριος Antony Patch έχει ήδη ενημερωθεί για την παραπάνω δημοσίευση από τα ellinikahoaxes σχετικά με όσα του καταλογίζουν:

Antony Patch:  " ...Υπάρχει ένα βιολογικό κατασκεύασμα από την μέση ανατολή που ονομάζεται MERS coronavirus είναι ένα αναπνευστικό σύνδρομο... Ο σκοπός είναι με τα εμβόλια να προκαλέσουν μετάλλαξη στο ανθρώπινο DNA...''


Δείτε το βίντεο: 


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger