Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και νοσηλεύεται σε καταστολή, καθώς οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από την καρωτίδα και την καρδιά του. 
Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και μετέπειτα στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό ανέφεραν: «Μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει. Περιμένουμε να του πάρουμε κατάθεση για να μάθουμε τα πρώτα βασικά στοιχεία για την επίθεση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει το πρωί»


Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ενώ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί «άτυπα» την υπόθεση. 
Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών. Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στην τελευταία περίπτωση αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί με κάποια προκήρυξη.

Μέχρι στιγμής, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τις κάμερες που βρίσκονται στο σημείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν που βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού του δημοσιογράφου. Ενώ έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί εάν είχε δεχθεί απειλές και από ποιος.



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger