Αμφισβητούμενα νερά λένε οι ΗΠΑ, άρα μη Ελληνικά, επομένως  πάνε περίπατο  τα περί  διεθνούς  δικαίου,  υφαλοκρηπίδας  και ΑΟΖ υπέρ της Ελλάδας.

Η Αλφάβητος της νομικής  επιστήμης σε αστικό  – ποινικό  – δημόσιο  – διεθνές  δίκαιο.
1. Κλιμάκωση  / ένταση,
2. κρίση / αντιδικία  / πόλεμος
3. αποκλιμάκωση/ συμβιβασμός,
ή ετυμηγορία – Τέλος.

Τα ανωτέρω  φυσικά  και δεν θα γίνουν  με πόλεμο  (εξάλλου  είμαστε  σύμμαχοι  στο ΝΑΤΟ)  έστω και εάν υπάρξει  θερμό  επεισόδιο/  it dalaşı  και ορθώς  το στράτευμα  είναι  σε επιφυλακή  (απολύτως  δέον) , όμως ήρθε η ώρα να αποφέρει  αποτελέσματα  η πολυετής  πολιορκία  της Τουρκίας  που ΔΕΝ είναι απρόβλεπτη  
(ότι ανακοινώνει  το  εκδηλώνει) η δε επίκληση  του απροβλέπτου  είναι το άλλοθι του απροετοίμαστου που κυνηγάει  τα  γεγονότα  χωρίς δικό  του πρωτογενές  πλάνο.
Ο συμβιβασμός  σε Κύπρο, Αιγαίο  και αργότερα ίσως θέμα Θράκης  σε μορφή  ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη)  θα αρχίσει  να  υλοποιείται  όπως  έχω πιθανολογήσει εδώ και 2 χρόνια  με τα βιβλία  μου : ” Το προβλεπτό  και το απρόβλεπτο  στις Ελληνοτουρκικές  σχέσεις ” είκοσι τέσσερα γράμματα εκδόσεις.
Εξάλλου  οι φωνές  που λένε  : “Μα θέλετε πόλεμο; πάμε για συμβιβασμό” , έχουν κάνει τη δουλειά  τους  εδώ και πολλά χρόνια  στο να είμαστε  χωρίς  ενεργητική ατζέντα και απλά  να “τρέχουμε ” πίσω από της Τουρκίας.
Όπως γνωρίζουμε  στην ιστορία , οι ήττες πρωτίστως  ξεκινάνε  εσωτερικά.
Η χώρα  με φοβικά  σύνδρομα και  ανοχή προς την Τουρκία ,  ήδη  από το 1922, για άλλη μια  φορά  θα συμβιβαστεί  και όλοι μας  θα βαφτίσουμε το συμβιβασμό  ως  περήφανο  και νικηφόρο. Εξάλλου  σε  αυτό  θα μας προτρέψουν οι  φωνές  της  ” λογικής”, οι σύμμαχοί μας , η διεθνής κοινότητα ,  όπως σε τόσα και τόσα  στο παρελθόν (οικονομικά  και εθνικά ). 

Μην είμαστε  ” μονοφαγάδες” λένε , ενώ ξεχνάμε  πως οι σύμμαχοί μας ΝΑΤΟ, ΕΕ και τρίτες  χώρες  , είναι  και  σύμμαχοι  των Τούρκων,  επομένως γιατί  να επιλέξουν  εμάς στην κρίσιμη  στιγμή ;  ποιό είναι  άραγε  το  ποιοτικό χαρακτηριστικό που μας κάνει  στα μάτια  τους  καλύτερους  από τους Τούρκους  ούτως  ώστε  να πάρουν  το μέρος  μας ; 
Προφανώς  το  συμφέρον  τους.

 Είναι όμως  το  συμφέρον τους ξεκάθαρα  μ’ εμάς ;

πηγή: militaire.gr

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger