Ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης σε δημοσίευσή του στο λογαριασμό του στο facebook ,  βγάζει αναξιόπιστη την διαδικασία της πληροφόρηση των Ελληνικών Hoaxes, όπως επίσης και την ανάλογη διαδικασία για όλες τις διαγνώσεις SARS-CoV-2 κατά την περίοδο που κυκλοφορούσε ο ιός της γρίπης Α & Β :


Ιδού η ανάρτηση :

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ :
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ  SARS-CoV-2 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α & Β  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΗΤΑΝ  Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η   Η  ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  SARS-CoV-2 ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ Α & Β
ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΟ LOCK DOWN ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ
____________________
ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES :
“Όσον αφορά το ζήτημα του διαγνωστικού τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμέρασης (PCR), αυτή η εξέταση είναι ρυθμισμένη με κατάλληλο τρόπο ώστε να εντοπίζει εξειδικευμένα το γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2. Κατά συνέπεια οι ισχυρισμοί ότι το τεστ εντοπίζει οποιονδήποτε κορωνοϊό και δεν είναι ρυθμισμένο για τον SARS-CoV-2 δεν ευσταθεί”
_______________
ΤΙ IΣΧΥΕΙ :

Από χθες έχει κάνει το γύρο του συστημικού διαδικτύου, δηλαδή των πολέμιων των θεωριών συνωμοσίας Μ.Μ.Ε., η εξής είδηση:

https://www.in.gr/2020/09/04/health/health-news/diagnostiko-test-ksexorizei-ton-koronaio-apo-ti-gripi-kai-v/


“Πράσινο φως έλαβε από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 από την γρίπη Α και Β.
Το διαγνωστικό αυτό τεστ, με την ονομασία cobas SARS-CoV-2 &Influenza A/B, έλαβε από τον FDA άδεια για έκτακτη χρήση.
Με την εποχή της γρίπης να πλησιάζει, το νέο αυτό τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάγνωση μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και της γρίπης μπορεί να γίνει βάσει μόνο των συμπτωμάτων”
_____________________
Με τον παραπάνω ισχυρισμό του Στάμου Αρχοντή και των Ελληνικών Hoaxes, το Facebook μπλόκαρε ως ψευδείς εκατοντάδες αναρτήσεις και κοινοποιήσεις, με κύριο αντικείμενο την είδηση αυτή.
_____________________
Πλην όμως, σύμφωνα με την παραδοχή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δεν έχει αμφισβητηθεί, τώρα μόλις ετοιμάζεται διαγνωστικό τεστ που θα μπορεί να εντοπίζει και να ξεχωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 από τους ιούς της γρίπης Α και Β, ώστε τα διαγνωστικά τεστ που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα και συνεχίζουν και χρησιμοποιούνται, δεν εντοπίζουν και δεν ξεχωρίζουν τον ιό SARS-CoV-2 από τους ιούς της γρίπης Α και Β, πάρα μόνο βάσει συμπτωμάτων.
Εφόσον δεν υπάρχει διαγνωστικό τεστ που να ξεχωρίζει τον  SARS-CoV-2 από τους ιούς της γρίπης που ανήκουν σε άλλη οικογένεια ιών, πολλώ μάλλον δεν τον ξεχωρίζουν από τους ιούς της δικής του οικογένειας. Είναι σαν να μην  μπορώ να ξεχωρίσω τους ανθρώπους μίας οικογένειας από τους γείτονες τους αλλά να μπορώ να ξεχωρίσω τους ανθρώπους της οικογένειας αυτής μεταξύ τους.
Πέραν τούτου και σε κάθε περίπτωση, όλα τα τεστ και τα συνακόλουθα κρούσματα  SARS-CoV-2 που ανακοινώθηκαν την περίοδο που κυκλοφορούσε ο ιός της γρίπης, είναι στον αέρα.
Ενδεικτικά, στις 11 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. 10 νέα κρούσματα SARS-CoV-2,  επί συνόλου 99 έως εκείνη την ώρα, ενώ κατά την εβδομάδα 11/2020 (9–15 Μαρτίου 2020) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α και στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 214 κλινικά δείγματα. Τα 20 (9,3%) εξ' αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 9 (45%) ήταν τύπου Α και τα 11 (55%) ήταν τύπου Β.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/11.2020-FLU-WEEK.pdf

https://www.liberal.gr/news/10-nea-krousmata-koronoiou-stin-ellada-sta-99-to-sunolo/291177

Επομένως, σύμφωνα με την ανωτέρω παραδοχή, οι διαγνώσεις  SARS-CoV-2 της εβδομάδας του παραδείγματος είναι στον αέρα. 
Είναι προφανές, ότι εφόσον δεν ήταν δυνατόν τα τεστ που έγιναν να εντοπίσουν και να ξεχωρίσουν τον SARS-CoV-2  από τους ιούς της γρίπης, η επιλογή της κατάταξης των θετικών αποτελεσμάτων σε “κρούσματα SARS-CoV-2” ήταν πολιτική και όχι ιατρική. 
Είναι οι διαγνώσεις αυτές που δικαιολόγησαν το lock down, νομιμοποίησαν τη διατήρησή του, ποδοπάτησαν τα συνταγματικά δικαιώματά των Ελλήνων και κατέστρεψαν την οικονομία.
______________________
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
-Ο ισχυρισμός του Στάμου Αρχοντή και των Ελληνικών Hoaxes είναι ψευδής και συνιστά παραπληροφόρηση.
-Ο Στάμος Αρχοντής και τα Ελληνικά Hoaxes προσέθεσαν άλλη μία κατηγορία σε βάρος τους.
-Το τέλος τους έχει φτάσει.
-Μαζί με αυτό της χούντας του διαδικτύου.
-Και αυτό της απάτης.









Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger