«.... Κι επειδή πολλά άκουσα για κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα, θέλω να ξεκαθαρίσω για ακόμα μία φορά, από αυτό το βήμα: 

Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας. Δεν αμφισβητείται, δεν τίθεται υπό αίρεση. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή η οποία πρώτη το άσκησε, ξεκινώντας από το Ιόνιο. Επίσης, είναι γνωστό, επειδή άκουσα και πολλές αναφορές, γιατί δεν έχουν επεκταθεί από καμία Κυβέρνηση από το 1995 και μετά που υπάρχει το casus belli, τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 μίλια.... 

Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10. Εξ ου και κάθε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου αναχαιτίζεται.... »



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger