Κατ' αρχάς τα θερμά μας συλλυπητήρια για τα θύματα από το προχθεσινό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.

Αν και για λόγους ευνόητος δεν θα θέλαμε να είμαστε καχύποπτοι, ωστόσο θα παραθέσουμε κάποιες σκέψεις μας προς προβληματισμό και τίποτα άλλο.

Ας βάλουμε ορισμένα γεγονότα σε μια σειρά γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται:


Προ ημερών η Τουρκία είχε ακυρώσει Navtex που ήταν προγραμματισμένη για την 28η Οκτωβρίου σε μία κίνηση δήθεν καλής θέλησης. 

Μετά το σεισμό και την τηλεφωνική επικοινωνία της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική για συμπαράσταση η Navtex επανήλθε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο EHA:


 



Ενώ η Σμύρνη μετράει νεκρούς και τραυματίες από τον Εγκέλαδο, ο Ερντογάν συνεχίζει το χαβά του.

Μετά το σεισμό τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα ΕΕ, ΝΑΤΟ για παροχή βοήθειας σε Ελλάδα και Τουρκία και, φυσικά από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στη Σάμο είχαμε γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Να ήταν άραγε η τόση ετοιμότητα μόνο για το σεισμό;

Ειδικά σε μήνυμα του το ΝΑΤΟ μια μέρα πριν τον σεισμό προέβη σε Φιλοτουρκική ανάρτηση  στο διαδίκτυο για την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας το 1923! 

Όπως το είχε αναρτήσει το μήνυμα αυτό στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter,  καλούσε τους χρήστες να αναπαράγουν την συγκεκριμένη ανάρτηση για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στην Τουρκία, σχετικά με την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας, στις 29 Οκτωβρίου του 1923.

Ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα...


Ο σεισμός προκάλεσε πέραν των άλλων και τσουνάμι. Φαίνεται πως το σεισμικό κύμα «κινήθηκε» προς εκείνη την περιοχή της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα στην περιοχή  Seferhisar της Σμύρνης οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους καθώς κτήρια κατέρρευσαν και από το τσουνάμι οι δρόμοι πλημμύρισαν:




Τυχαίο ότι το τσουνάμι έγινε στην συγκεκριμένη περιοχή;

Τι στρατιωτικές εγκαταστάσεις υπάρχουν εκεί, αλλά και γενικότερα στην Σμύρνη;

Από τις 17 Οκτωβρίου είχαν κυκλοφορήσει στο twitter  εικόνες με αγκυροβολημένα τουρκικά πολεμικά πλοία απέναντι από την Χίο, που διέθεταν  αντιαεροπορικούς πυραύλους Harpoon. 


Ο αναλυτής –συγγραφέας κ. Χρήστος Μηνάγιας σε άρθρο του στο liberal.gr το 2017 είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι:


«.... Οι Τούρκοι, μετά την προβολή της στρατιωτικής ισχύος τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέσω ασκήσεων, προχωρούν σταδιακά στην προβολή των δυνατοτήτων τους μέσω ναυτικών επιχειρήσεων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ασκήσεις ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής: α. Πραγματοποίηση βολών από ελικόπτερο Sea Hawk με τους νέους πυραύλους αέρος-επιφανείας Temren τουρκικής κατασκευής και βεληνεκούς 18 και 30 χλμ. β. Συνεργασία ναυτικών μονάδων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής εξοπλισμένα ή μη με πυραύλους. γ. Συνεργασία πυραυλακάτων με τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1 Kobra και τα τουρκικής κατασκευής Τ-129 ΑΤΑΚ. Σημειωτέον, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες προκειμένου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να προμηθευθεί επιθετικά ελικόπτερα T-129 τύπου ΑΤΑΚ-D, τα οποία θα φέρουν πυραύλους αέρος-επιφανείας και τορπίλες. Μάλιστα, ένα μέρος αυτών θα ενταχθούν στο υπό ναυπήγηση πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων TCG Anadolu, στα πρότυπα της ναυτικής επιχειρησιακής χρησιμοποίησης των επιθετικών ελικοπτέρων από τις αμερικανικές δυνάμεις πεζοναυτών. δ. Προβολή μεταφοράς και συγκέντρωσης στρατευμάτων από τη Θράκη στα Μικρασιατικά Παράλια. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην άσκηση Anadolu Panteri-2017 (Πάνθηρας της Ανατολίας-2017), στο πλαίσιο της Διακλαδικής Δύναμης Επιχειρήσεων Πολύ Υψηλής Ετοιμότητες του ΝΑΤΟ, η οποία διεξήχθη από 25 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2017 και αφορούσε στη μεταστάθμευση του 2ου Μηχανοκίνητου Τάγματος της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (188 μεταφορικά μέσα και 480 άτομα) από τη Ραιδεστό (Tekirdag) στο Seferihisar της Σμύρνης έναντι της Χίου και της Σάμου. Υπόψη ότι, στην περιοχή αυτή οι Τούρκοι διεξάγουν τις αποβατικές ασκήσεις τους.


 ε. Προβολή της υψηλής ισχύος κρούσης με την τελική δοκιμαστική βολή του πυραυλικού συστήματος ΚΑΑΝ (BORA) πριν την παράδοση του στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Την εν λόγω βολή που πραγματοποιήθηκε από την Sinop στα ανοικτά του Ευξείνου Πόντου σε απόσταση 280 χλμ. παρακολούθησε στις 11-05-2017 ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Is?k σε ζωντανή σύνδεση από την Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας  IDEF-2017 στην Κωνσταντινούπολη....»


Δηλαδή, στην περιοχή που έγινε το τσουνάμι οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει την στρατιωτική μονάδα του 2ου Μηχανοκίνητου Τάγματος της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (188 μεταφορικά μέσα και 480 άτομα) από τη Ραιδεστό (Tekirdag) στο Seferihisar της Σμύρνης έναντι της Χίου και της Σάμου. 


Άραγε οι εγκαταστάσεις αυτές να έχουν μετά το σεισμικό κύμα υποστεί καταστροφές;;;

Τι να ετοίμαζαν οι Τούρκοι εκεί πριν τον σεισμό;

 Μνήμες από το 1999;;;


Ας σας θυμίσουμε στις 17 Αυγούστου 1999 που έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία και, τότε ήθελαν οι Τούρκοι να δημιουργήσουν τετελεσμένα για να αναγκάσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα έχει δημοσιευτεί άρθρο που αναφέρει ότι ετοίμαζαν οι Τούρκοι επίθεση και το σχέδιο τους θα έμπαινε σε εφαρμογή στις 

17 /8/1999 : 


17 /8/1999, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε:  Ὁ Θεὸς ἀπὸ ἐμᾶς θέλει τὴν προαίρεσή μας, τὴν ἀγαθή μας διάθεση, ποὺ θὰ τὴν ἐκδηλώνουμε μὲ τὸν ἔστω καὶ λίγο φιλότιμο ἀγώνα μας, καὶ τὴν συναίσθηση τῆς ἁμαρτωλότητός μας.      

Ὅλα τὰ ἄλλα τὰ δίνει Ἐκεῖνος. ….. Νὰ ἀγωνιζώμαστε ταπεινά, νὰ ζητοῦμε τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ καὶ νὰ Τὸν εὐγνωμονοῦμε γιὰ ὅλα. Αὐτὸς ποὺ ἐγκαταλείπεται στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ, χωρὶς κανένα δικό του σχέδιο, περνᾶ στὸ σχέδιο τοῦ Θεοῦ..


Διαβάστε ακόμη: Μητροπολίτης Μόρφου: Είμαι προφητολόγος - Έρχεται μεγάλος σεισμός (vid)


Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό ξανά...



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger