Γράφει ο Ν. Αργυρίου


Είναι η  «πολιτική εξουσία» που θεωρείται νόμιμη και στηρίζεται στον καταναγκασμό. 

Ο καταναγκασμός στοχεύει στην υπακοή του πολίτη στις επιταγές του κράτους με πίστη στη νομιμότητά του. Διότι η πίστη στη νομιμότητα είναι ένα ακόμη απαραίτητο συστατικό και γνώρισμα από το «βαθύ κράτος». 

Η δύναμη επηρεασμού της «πολιτικής εξουσίας» ασκείται με έμμεσο ή άμεσο τρόπο,  η μέθοδος επηρεασμού βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο «κοκτέιλ» σκληρής και ήπιας δύναμης που είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε κοινωνίας:  

Η σκληρή δύναμη συνίσταται σε ένα σύστημα ωμών εκβιασμών, σκληρών απαιτήσεων και δωροδοκιών, ενώ η ήπια δύναμη συνίσταται σε ένα σύστημα πιο εκλεπτυσμένης προπαγάνδας που στηρίζεται στις ψυχολογικές επιχειρήσεις με σκοπό οι πολίτες-στόχοι να φθάσουν να θέλουν από μόνοι τους αυτό που θέλει ο χειριστής που ασκεί την ήπια δύναμη επάνω τους. 

Αποτέλεσμα η έννοια της λεγόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας έχει φθάσει να μην εκπροσωπεί πλέον τους πολίτες, ενώ θα έπρεπε σε μια δημοκρατία οι πολίτες να έχουν την ίδια πολιτική δύναμη και να εκπροσωπούνται αυθεντικώς στις πολιτικές υποθέσεις μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων. 

Φυσικά το τελευταίο δεν αποτελεί πλέον ούτε καν γελοιογραφία της πραγματικής κατάστασης. Διότι, υπάρχουν δεξαμενές σκέψεις και οργανωμένα συμφέροντα που καθορίζουν τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα. 

Για το λόγο αυτό παρατηρούμε πως ειδικά τα τελευταία χρόνια ψηφίζονται διάφορα νομοτεχνήματα που καταπατούν το Ελληνικό Σύνταγμα και λειτουργούν εις βάρος του Ελληνικού λαού. 

Με σκοπό να καλύψουν έτσι την τζογαδόρικη χασούρα των χρηματοοικονομικών καταχρήσεων μιας τραπεζικής  νεο-φιλελεύθερης παγκόσμιας ελίτ.


Πρώτη δημοσίευση:


Είναι η «πολιτική εξουσία» που θεωρείται νόμιμη και στηρίζεται στον καταναγκασμό. Ο καταναγκασμός στοχεύει στην υπακοή...

Δημοσιεύτηκε από Argyriou Nickolaos στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger