Κάτοχοι μεγάλης σοφίας ήταν οι Δρυίδες, που υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες μύστες. Δεν τυχαίο που οι Δρυίδες πήραν το όνομα τους από το δέντρο δρυς, (βελανιδιά), μιας και το δέντρο αυτό ήταν ιερό για τους αρχαίους Έλληνες. Μην ξεχνάμε την προφητική ιερή βελανιδιά στο μαντείο της Δωδώνης, το αρχαιότερο μαντείο του Διός στον κόσμο.


Ο κύκλος του Φοίνικα


«Κύκλος του Φοίνικα» ονομάστηκε από τους Δρυΐδες, που σημαίνει την  κυκλική κίνηση  του μαγνητικού πόλου της γης, που διέρχεται από το γεωγραφικό πλάτος κάθε 471 έτη και 24 ημέρες. 

Και συμβόλιζε αναγέννηση ή καταστροφή. Ο δε κύκλος αυτός αποτελείται από 9 κύκλους του 52  έτη και 36  ημέρες. 

(ΒΛ. : ΝΙΚ.ΑΛ.ΑΡΓΥΡΙΟΥ:  "ΚΛΕΙΔΙ ΑΛΛΑΓΩΝ", Αθήνα, 2007,  κεφάλαιο 8 : " ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ Χ"  ( σ. 107).

Ας ανατρέξουμε περίπου 526 χρόνια πριν για να δούμε αν υπήρχαν φυσικές καταστροφές. 

Παρατηρούμε ενδεικτικά τα εξής: 

Σεισμός 7,2 βαθμών, την 1η Ιουλίου 1494, με επίκεντρο το Ηράκλειο, προκάλεσε εξαιρετικά μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ενώ στο λιμάνι μεγάλα κύματα προξένησαν βίαιες συγκρούσεις αγκυροβολημένων πλοίων

Σεισμός 7,7 βαθμών με επίκεντρο την πόλη Τσορούμ (Τσουρλού) της Μικράς Ασίας, στις 14 Σεπτεμβρίου 1509, σκότωσε 13.000 ανθρώπους και γκρέμισε 109 τζαμιά, 1070 σπίτια, όλα προς την ξηρά διπλά τείχη της Κωνσταντινούπολης, τους επτά πύργους, ενώ στο σπίτι του Βεζύρη Μουσταφά Πασσά σκοτώθηκαν 300 ιππείς με τα άλογά τους. 

Τέλος, τα ξημερώματα της 23ης Ιανουαρίου του 1556, στο Shaanxi της Κίνας έγινε ο φονικότερος σεισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας, υπολογίζετε πως είχε μέγεθός μεταξύ 8 και 8,3 της κλίμακας Ρίχτερ, κόστισε την ζωή σε 830.000 ανθρώπους.

Το κύριο χαρακτηριστικό της καταστροφής, όπως βλέπουμε προέρχεται από σεισμούς.

Όλα όσα αφορούν τον «Κύκλο του Φοίνικα» έχουν σχέση κυρίως με την  ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ, μέχρι την εκμηδένιση του πεδίου της με τις γνωστές συνέπειες. της ανατροπής των μαγνητικών πόλων, που έχει άμεση σχέση την μέγιστη επίδραση των ζωδιακών άστρων, του Ήλιου και της Σελήνης.



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger