Ήταν 27 Νοεμβρίου του 1952 η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

Το συγκεκριμένο ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ καταδικάστηκε με προδοτικό τρόπο  από το ίδιο του το κόμμα, όπως και άλλα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος

Δύο χρόνια αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου 1954 εκτελέστηκε.

Έπρεπε να έρθει το 1958, η εκπαραθύρωση του Νίκου Ζαχαριάδη από την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου το Κομμουνιστικό Κόμμα να αποκαταστήσει την μνήμη και την τιμή του Νίκου Πλουμπίδη.

Ο Νίκος Πλουμπίδης εκτελέστηκε και το ΚΚΕ συνέχισε να τον διασύρει και μετά τον θάνατό του, όταν υποστήριζε από τα ερτζιανά ότι «ο Πλουμπίδης δεν πέθανε, αλλά μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου γεμίζει τις μέρες και τις τσέπες του με το πικρό αντίτιμο της προδοσίας».



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger