Ο Πάπας ευλογεί επιχειρηματικά σχέδια

Μια νέα πρωτοβουλία φέρνει κοντά το Βατικανό και τους διευθύνοντες συμβούλους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ένας ποντίφικας που έχει επανειλημμένα επικρίνει τον καπιταλισμό με ενοχλητικούς όρους.


Η ομάδα είναι το πνευματικό τέκνο της Lynn Forester de Rothschild


Γνωρίστε το Συμβούλιο για τον Ενσωματωμένο Καπιταλισμό με το Βατικανό:

Μια ομάδα επιχειρήσεων, επενδυτών και άλλων ομάδων που αντιπροσωπεύουν 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά και 200 ​​εκατομμύρια υπαλλήλους. Η ομάδα αυτή έχει ανακοινώσει δεσμεύσεις για περιβαλλοντικούς και βιώσιμους επιχειρηματικούς στόχους που εντάσσονται στο κίνημα του ESG, με την ευλογία του Francis.

Οι 27 ηγέτες του συμβουλίου είναι γνωστοί ως Guardians for Inclusive Capitalism και περιλαμβάνουν τον Ajay Banga της Mastercard, τον Marc Benioff της Salesforce και τον Brian Moynihan της Bank of America. Θα συναντώνται κάθε χρόνο με τον  Francis και τον Καρδινάλιο Peter Turkson, που  ηγείται του τμήματος του Βατικανού που ασχολείται με πολλά κοινωνικά θέματα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε:

«Ένα οικονομικό σύστημα που είναι δίκαιο, αξιόπιστο και ικανό να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μας είναι επειγόντως απαραίτητο»


Αλλά είναι αξιοσημείωτο το άνοιγμα ενός νέου μέρους στο κίνημα του ESG. Ο Πάπας, του οποίου ο χρόνος στην εκκλησία έχει επικεντρωθεί στην ανησυχία για τους φτωχούς, έχει από καιρό επικρίνει τον καπιταλισμό για τις αμαρτίες και τις υπερβολές του. (Πριν από πέντε χρόνια, το ονόμασε   “the dung of the devil.” ) 

Με μια εγκύκλιος - την πιο έγκυρη διδασκαλία που μπορεί να κάνει ένας Πάπας - που εξέδωσε τον Οκτώβριο, ο ποντίφικας επέπληξε τον καπιταλισμό της αγοράς για την αποτυχία της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό:  ΕΔΩ


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ...


Αρχίζει πλέον να παίζει το σκηνικό με το βασικό εισόδημα...



Από τον Απρίλιο στον Καναδά θα δοθούν 2000 δολάρια το μήνα σε εννέα εκατομμύρια πολίτες για βασικό εισόδημα ...


Ορίστε και ο δισεκατομμυριούχος του Twitter Jack Dorsey δωρίζει 15 εκατομμύρια δολάρια σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ


Ακόμη η  έρευνα αποκάλυψε:

Το 58 % των Αυστραλών υποστηρίζουν ένα γενικό βασικό εισόδημα.




Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger