Το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Viral» εξέδωσε ο Χουάν Φουέγιο (Juan Fueyo), καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον.

Μάλιστα, και από τη συνοδευτική επιστολή του βιβλίου, είναι πολύ σαφής, αλλά και απαισιόδοξος:

«Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια», επισημαίνει.

«Υπάρχουν περισσότεροι ιοί στη Γη από όσα τ’ αστέρια στο Σύμπαν και υπάρχουν περισσότεροι ιοί σε ένα μόνο ανθρώπινο ον από όσοι άνθρωποι στη Γη. Σε πενήντα χρόνια οι πανδημίες θα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχουμε βιώσει μια έκρηξη πανδημιών», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χουάν Φουέγιο.

Και το χειρότερο: «Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι. Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία», εξήγησε.

Αρνητικός ο ρόλος των πολιτικών

Τέλος, ο Φουέγιο ήθελε να καταθέσει τη γνώμη του σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από διάφορες κυβερνήσεις: «Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν μόνο δύο πράγματα στην ημερήσια διάταξή τους: να αλλάξουν το παρελθόν και να σχεδιάσουν την εκδίκηση τους, και όταν κάτι σαν την Covid-19 έρχεται, δεν τους ταιριάζει τίποτα από αυτά για να την καταπολεμήσουν· απλά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν», λέει. «

Η χρήση της μάσκας έχει πολιτικοποιηθεί, ο αντίκτυπος και ο αριθμός των περιπτώσεων έχει ελαχιστοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών έχουν διαδραματίσει πολύ αρνητικό ρόλο σε αυτή την πανδημία, σε σύγκριση με την επιστήμη που έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει πολύ θετικό ρόλο.


πηγή: huli.gr

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Δυστυχώς Και έχει φανεί ότι δεν υπάρχει και μακροπρόθεσμος, σοβαρός γενικότερα, σχεδιασμός σε κάποια σημαντικά πράγματα από αυτούς, παρά μόνο μια διαχείριση (Τους πολιτικούς - Ή το μεγαλύτερο μέρος τους ίσως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέριμνα πολιτικών για περιβαλλοντικά που αναφέρονται στο άρθρο κλπ. (Διευκρίν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή