Αυτό το σημείο της γης που μέχρι σήμερα πατάμε και λέγεται Ελλάδα, κάποτε είχε ένα δοξασμένο πολιτισμό, αλλά ήρθε η ώρα που την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της δόξα. Οι ξένοι ποτέ δεν ήθελαν ο λαός μας να αποκτήσει τη λευτεριά του. Γι’ αυτό χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις, χρησιμοποιώντας πολλά τερτίπια, προσπάθησαν να πνίξουν κάθε επανάσταση.

Κάποια στιγμή εφευρέθηκαν τα παραμύθια του φιλελληνισμού, για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι  αποκτήσαμε δήθεν τη λευτεριά μας, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να ξεζουμίζουν το λαό  μας. Μέσα στα  χρόνια της σκλαβιάς μας δε σταμάτησαν ποτέ οι αγώνες. Τίποτα όμως δεν ήτανε τόσο ικανό για να συγκρατήσει τον πόθο για τη λευτεριά. Χρόνια και χρόνια απάτης, μίζας και ρεμούλας μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή της γνώση και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης. 

Οι μεγάλες δυνάμεις οργανώνοντας κινήματα κάθε τόσο καλλιεργούσαν τις φαγωμάρες μεταξύ μας και, προπαγανδίζοντας πως είναι απαραίτητο ο λαός μας  να ζει φτωχός και κακομοιριασμένος. Έτσι, μας δέσανε στη σκλαβιά. Μια μαυρίλα πλάκωνε την ελληνική επικράτεια. Πάντα μια χούφτα ανθρώπων, φλέγονταν από ηρωισμό και ανδρεία, γιατί μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά κι έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα. Αλλά δυστυχώς οι ξένοι σαν καλοί αποικιοκράτες  που είναι, κάθε φορά κατασκευάζανε ένα νέο χρυσό χάπι. 

Έτσι τα ζητήματα μας ήρθαν να μας τα λύσουνε οι τριακόσιοι με την πολιτική της μπαγαποντιάς. 

 Μα σε λίγο ήλθε το πρώτο χαστούκι με το σύνθημα : 

“Ο λαός στην εξουσία”

Μα να ήταν και το τελευταίο.

Σήμερα όμως τι γίνεται;

Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό. Κι εδώ, λοιπόν, βλέπουμε φανερά, ότι οι οικονομικές συνθήκες που δημιούργησαν διαλύουν στην πραγματικότητα το κράτος και, σκορπούν την οικογένεια  στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Αυτοί  μας σκλάβωσαν διπλά και τριπλά στους αποικιοκράτες για να κάνουν νταραβέρια μαζί τους και, για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται το λαό μας.

Τώρα πια βλέπουμε ποιοι θέλουνε την αταξία. Τώρα πια ξέρουμε ποιοι είναι οι λύκοι, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατασπαράξουν το κοπάδι.


Αρχική δημοσίευση:

Argyriou Nickolaos

Αυτό το σημείο της γης που μέχρι σήμερα πατάμε και λέγεται Ελλάδα, κάποτε είχε ένα δοξασμένο πολιτισμό, αλλά ήρθε η ώρα...

Δημοσιεύτηκε από Argyriou Nickolaos στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021
Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ,ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΑ.ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΑΥΤΟ,ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΝΟΥΣ ΗΤΟ Η ΜΙΣΕΛΛΗΝ ΕΣΘΗΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΞ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΔΟΧΟΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή