Γιατί η DARPA το 2013 χρηματοδότησε την εταιρεία  Moderna  για την ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων messenger RNA;

Η Moderna, Inc (Μοντέρνα) είναι φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η οποία ιδρύθηκε το 2010. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 απασχολούσε περισσότερους από 1300 εργαζόμενους. Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι στις μεταδοτικές ασθένειες, στην ανοσο-ογκολογία, σε σπάνιες ασθένειες, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και σε αυτοάνοσα νοσήματα. Συνεργάζεται με εταιρίες, οργανισμούς και ιδρύματα όπως η Lonza, την Βιοϊατρική Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA), AstraZeneca, Merck, Darpa, Vertex, Karolinska Institutet και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. 

Μάλιστα στις 2 Οκτωβρίου 2013, αναρτήθηκαν από την ιστοσελίδα της φαρμακευτικής εταιρείας MODERNA, μεταξύ των άλλων και τα εξής : 

«Η MODERNA Therapeutics, η εταιρεία που πρωτοπορεί στις θεραπείες messenger RNA, έναν επαναστατικό νέο θεραπευτικό τροπισμό (modality) για να καταστήσει εφικτή την in vivo παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Defense Advanced Research Projects Agency έχει απονείμει στην εταιρεία μέχρι και 25 εκατομμύρια δολάρια για να ερευνήσει και να αναπτύξει την πλατφόρμα της για τις θεραπείες messenger RNA ως έναν ταχύ και αξιόπιστο τρόπο παραγωγής φαρμάκων αντισωμάτων για προστασία από ένα ευρύ φάσμα γνωστών και άγνωστων αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και κατασκευασμένων βιολογικών απειλών».

(Αναλυτικότερα ανατρέξτε εδώ και εδώ )

Ποια είναι η DARPA;

H DARPA: Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων είναι οργανισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από το στρατό. 

Η DARPA δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 1958 ως «Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Προγραµµάτων» (Advanced Research Projects Agency, ARPA) από τον τότε Πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. 

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σαφή  με τον ιό της πανδημίας που ονομάζεται COVID-19. Διότι, υπάρχει σύνδεση μεταξύ συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών και συγκεκριμένων κρατικών υπηρεσιών των Μεγάλων Δυνάμεων. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι η εμπλοκή αυτών γίνεται έχοντας διαγνώσει ήδη και, σε κάποιον βαθμό διαμορφώσει, εγκαίρως την εξέλιξη των βιολογικών απειλών και του βιολογικού πολέμου, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση εδώ με την  DARPA και την MODERNA.

Βέβαια το ίδιο έγινε πάλι σε προηγούμενες δεκαετίες με άλλα σοβαρά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Δυστυχώς μέχρι τώρα τέτοιου είδους ζητήματα τα εκμεταλλεύτηκαν μεγάλες εταιρείες και μεγάλες κρατικές υπηρεσίες για χειραγώγηση και οικονομική και πολιτική κερδοσκοπία. Συγκροτώντας νέες συνθήκες προστασίας-ελέγχου κοινωνιών για να εγκαθιδρύσουν κάθε φορά  νέα κοινωνικά πρότυπα.

Ο χρόνος θα αποδείξει πως θα αντιδράσουν οι κοινωνίες και σε τούτα τα νέα κοινωνικά πρότυπα που ήρθαν στην καθημερινή ζωή μας...

Κλείνοντας να τονίσουμε πως έχουμε την αίσθηση ότι ο ιός είναι.... κατασκευασμένος και, ήδη πειραματίζονται με δυο στελέχη. Δυστυχώς το ένα στέλεχος ενδεχομένως διέφυγε από εργαστήριο και ευτυχώς ήταν αυτό με τις λιγότερες συνέπειες στην υγεία σε σχέση με το άλλο στέλεχος που θα εχει σοβαρότερες επιπτώσεις στην υγεία αν τυχόν διαφύγει, αλλά ευτυχώς ακόμη το κρατούν με ασφάλεια  ... Έως τώρα οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν ρίχνουν φως στο κατά πόσο  ο Covid προέκυψε από μολυσμένο ζώο ή από διαρροή εργαστηρίου.... Η Κίνα σίγουρα γνώριζε για τον θανατηφόρο κορωνοϊό τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το πει στον κόσμο... Η Κίνα, όπως προαναφέραμε και αυτό θα φανεί στο μέλλον, δυστυχώς πειραματίζεται με ένα ... μεταλλαγμένο στέλεχος COVID-19 πολύ πιο επικίνδυνο γιατί θα χτυπά στον εγκέφαλο με  ποσοστό θανάτωσης 100% .... Στην πορεία του χρόνου κάποια στιγμή θα βγει κι αυτό το θέμα σαν είδηση ... 

Ελπίζουμε ότι :

«Αυτή η τρέλα να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά»


Επιμέλεια άρθρου : Νικ. Αλ. Αργυρίου 


Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger